Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 46

Thread: server newb needs help

  1. #31
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    Do you think it could have something to do with these lines from httpd.config?

    Code:
    #
    # ServerName gives the name and port that the server uses to identify itself.
    # This can often be determined automatically, but we recommend you specify
    # it explicitly to prevent problems during startup.
    #
    # If your host doesn't have a registered DNS name, enter its IP address here.
    #
    #ServerName www.example.com:80
    # XAMPP
    ServerName localhost

  2. #32
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    changed:
    ServerName localhost

    to:
    ServerName www.theAddressIGotFromDyndns.com:80

    and nothing changed

    changed:
    Listen 80

    to:
    Listen ipIGotFromCanyouseeme.org:80

    and it broke xampp

    it's so weird that it gets the correct file location from theAddressIGotFromDyndns.com. It's like it can get to the file, but doesn't have the correct permissions to access it...
    Last edited by woodsonoversoul; September 16th, 2009 at 07:04 PM.

  3. #33
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    typing "addressIGotFromDyndns.com".com into mozzilla's url bar tries to access my local host

    typing www."addressIGotFromDyndns.com".com into mozzilla's url bar just returns "can't find the server"

    Don't know if that's relevant, just adding information.

    Also, when I use "addressIGotFromDyndns.com".com the favicon turns into the xampp favicon just for a second before I get "Firefox can't establish a connection to the server at localhost." and then changes into the exclamation point thingy

  4. #34
    wojox is offline I Ubuntu, Therefore, I Am
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    8,630

    Re: server newb needs help

    Quote Originally Posted by woodsonoversoul View Post
    I am trying to set up a server for a single website. I believe I already have the port forwarded. When I go to my router's admin page and it's port forwarding options I see this set as the only port forwarded...
    # Service Name Start Port End Port Server IP Address
    1 HTTP 80 80 192.168.*.*
    Did you leave the *.* out on this thread. There in the port forward right ?

    Also port forward the same thing with port 443.

  5. #35
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    I'll double check but I'm pretty sure I replaced *.* with the last two digits of the actual ip address, I'm just nervous about giving out my info, and I'm not really knowledgeable so I don't know what should be kept private and what's okay to share.

    What does 443 work with? I'll try it as soon as I'm home. Thanks

  6. #36
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    bump for the night crew. Any ideas?

  7. #37
    wojox is offline I Ubuntu, Therefore, I Am
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    8,630

    Re: server newb needs help

    443 is for ssl which I couldn't for the life of me get an external connection unless I port forwarded it. It's on by default for Apache2.

  8. #38
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    Damn. Now I'm getting timeout errors.

    danandjen.homelinux.com anyone else getting anything different?

  9. #39
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    Wow. Just for a second today it almost worked. I've been playing with php/mysql/javascript/html for a little over 5 years, and today, for the first time, I almost had something on the web. Now it looks like somehow I've taken a step back and instead of showing the proper address in the url bar it just continually loads until timeout. I forwarded port 443, but then everything went haywire and now I can't even see the server on my local network, so I un-forwarded it. If I get things back to normal I'll try forwarding it again. Back to the drawing board. Any other ideas? Anything of mine (config files, etc.) anyone needs to see?

    P.S. I'm not trying to be whiny, I just get really excited thinking how close I am...
    Last edited by woodsonoversoul; September 17th, 2009 at 04:01 AM.

  10. #40
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Murfreesboro, TN
    Beans
    388
    Distro
    Ubuntu

    Re: server newb needs help

    After forwarding port 443, I unplugged the modem for about 20 sec and the router for 20 sec more. I thought maybe I needed re-start them that way. Could that have caused things to go haywire?

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •