Results 1 to 10 of 267

Thread: HOW-TO: FL Studio 9 in Ubuntu (using Wine)

Threaded View

  1. #11
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    16

    Re: HOW-TO: FL Studio 9 in Ubuntu (using Wine)

    wineasio is not a command to run
    You run wineasio as you select it in your drop down menu as audio driver in whatever program you use. The problem is (and I tried Ubuntu natty, lucid, and Mint 11) wineASIO says that it can't connect to jack even if I have my jack up and running. I think I is problem in wineASIO 0.9.0 but as I recall I recently used this same version on a Macpup notebook and it ran like hell It just doesn't run. I once had it up and running but then I decided on installing gnome3 which totally messed my X and I had to reinstall afterwards no wineasio ever thought about running here
    Here's what I get when I run FL 9.0 (with wineasio 0.9.0 and wine 1.3.27)

    Code:
    fixme:win:LockWindowUpdate (0x200ba), partial stub!
    fixme:win:LockWindowUpdate ((nil)), partial stub!
    fixme:bitblt:clienzt_side_dib_copy potential optimization: pixel format conversion
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    err:bitmap:X11DRV_DIB_SetImageBits Out of memory!
    I used to receive a message that wineasio cannot create thread = 11 (or something like this but this was in Mint 11) and complaining that jack isn't running except that it IS.

    Furthermore I created a virtual Wine Desktop and ran FLS again. I received some very very weird output in terminal

    Code:
    fixme:win:LockWindowUpdate (0x200ba), partial stub!
    fixme:win:LockWindowUpdate ((nil)), partial stub!
    fixme:bitblt:client_side_dib_copy potential optimization: pixel format conversion
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    err:bitmap:X11DRV_DIB_SetImageBits Out of memory!
    err:bitmap:X11DRV_DIB_SetImageBits Out of memory!
    err:bitmap:X11DRV_DIB_SetImageBits Out of memory!
    err:bitmap:X11DRV_DIB_SetImageBits Out of memory!
    err:bitmap:X11DRV_DIB_SetImageBits Out of memory!
    wine: Unhandled exception 0x0eedfade at address 0x0000:0x7b839d72 (thread 0009), starting debugger...
    err:seh:setup_exception_record stack overflow 864 bytes in thread 0009 eip 6802956a esp 00230fd0 stack 0x230000-0x231000-0x330000
    libgcc_s.so.1 must be installed for pthread_cancel to work
    err:seh:setup_exception_record nested exception on signal stack in thread 0009 eip 68000832 esp 7ffdb468 stack 0x231000-0x330000
    libgcc_s.so.1 must be installed for pthread_cancel to work
    err:seh:setup_exception_record nested exception on signal stack in thread 0009 eip 68000832 esp 7ffdab48 stack 0x231000-0x330000
    Process of pid=0008 has terminated
    No process loaded, cannot execute 'echo Modules:'
    Cannot get info on module while no process is loaded
    No process loaded, cannot execute 'echo Threads:'
    process  tid      prio (all id:s are in hex)
    marcus@marcus-eM355:~$ 0000000e services.exe
    	0000001b    0
    	00000016    0
    	00000015    0
    	00000014    0
    	00000010    0
    	0000000f    0
    00000011 winedevice.exe
    	00000017    0
    	00000013    0
    	00000012    0
    00000018 plugplay.exe
    	0000001c    0
    	0000001a    0
    	00000019    0
    0000001d explorer.exe
    	0000001e    0
    You must be attached to a process to run this command.
    No process loaded, cannot execute 'detach'
    At first "err:bitmap:X11DRV_DIB_SetImageBits Out of memory!" I got a dialog "Cannot create wineASIO" and then at last one I got another "Cannot create wineASIO". Finally I got a dialog with critical wine error (something very familiar in windows I think?).
    I tried WINEDEBUG=+wineasio before running FLS too. The result? It is seen above. I can't recall when WINEDEBUG ever helped me though (I HAVE wine1.3-dbg installed)...

    And my simple question - WHAT THE...

    I never ever had problems with wineasio untill natty after natty I can't even turn back to maveric or lucid because this problem is present there too. So I am seemed to be stuck with only chance - Windows which is not a good chance by the way (as you may agree) or Puppy (which is too minimalistic for my everyday computing and I also love apt-get commands, hehe )

    Oh, and the only thing that FLS can play sound through is a Direct Sound Driver (alsa I suppose) which is incapable of processing fast enough for playing with a midi keyboard (I get buggy sounds even at 2048 samples buffer)

    So anyone? Any ideas, I'm freaking out here... Please, please!

    EDIT: I have found the actual problem with running under Ubuntu and any normal Linux system. It appears that one must their user in the audio group to actually allow wine apps to run with jack client. This solution explains why it would run under system like Puppy where the default user is a root and under root you're allowed to do anything, right? No matter if this is a real solution or just my system decided to let me runn FLS I would recommend anyone having problem with wineasio to add your user to audio group.
    Last edited by kutalion; October 2nd, 2011 at 09:23 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •