Results 1 to 2 of 2

Thread: why is sound choppy?

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Philadelphia, PA-USA
    Beans
    266
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    why is sound choppy?

    I'm running xubuntu 9.04 and all seems to be ok except for my choppy sound. I have an old ESS Solo PCI sound card that usually works ok with ALSA. In xubuntu the sound is muted in alsamixer-when unmuted the sound is choppy with aplay, mplayer and VLC playing wav files and audio streams. What should I change with the sound card?

    Upgraded:

    I rebooted and found out that sound has remained very choppy. Then I installed kubuntu-desktop and gnome-desktop with apt-get so that I would have more sound tools. Same result. I followed this thread for Jaunty:

    http://ubuntuforums.org/showthread.p...t=choppy+sound

    This didn't fix my choppy sound. This card works fine in Fedora Core 10 which is also on my pc. How can I get it to work in ubuntu?
    Last edited by linuxhippy; August 27th, 2009 at 02:01 AM. Reason: upgraded
    ><>Marty<><

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Philadelphia, PA-USA
    Beans
    266
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: why is sound choppy?

    I seemed to have fixed this by googling old Ubuntu 8.10 posts:

    puseaudio and VLC don't mix (said the poster) and this worked:

    sudo apt-get remove pulseaudio
    ><>Marty<><

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •