Page 425 of 543 FirstFirst ... 325375415423424425426427435475525 ... LastLast
Results 4,241 to 4,250 of 5425

Thread: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

  1. #4241
    Join Date
    Jul 2009
    Beans
    75

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    Quote Originally Posted by tista View Post
    OK.

    1st, you must post the results of pastebinit.
    it's very important for the GMA500 Team. so do the command I've posted in previous, and post the link here.

    after all I would support you.

    PS:
    I couldn't see 2nd line in your pastebin... ???
    if didn;t appear, reboot and try it again...
    or run "grep DMI /var/log/dmesg".
    Hello,

    there's nothing else to post, no second line:

    Code:
    mpw@MPWs-Netbook:~$ dmesg | grep DMI
    [    0.000000] DMI 2.4 present.
    mpw@MPWs-Netbook:~$ dmesg | grep DMI | pastebinit
    http://pastebin.com/3ZRQpzbP
    mpw@MPWs-Netbook:~$ grep DMI /var/log/dmesg
    [    0.000000] DMI 2.4 present.
    mpw@MPWs-Netbook:~$
    It's a Sony Vaio X series netbook.

    Thanks for your help. If you need any other information, just tell me.

  2. #4242
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Rome, Italy
    Beans
    2,184

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    Quote Originally Posted by mpw View Post
    Hello,

    there's nothing else to post, no second line:

    Code:
    mpw@MPWs-Netbook:~$ dmesg | grep DMI
    [    0.000000] DMI 2.4 present.
    mpw@MPWs-Netbook:~$ dmesg | grep DMI | pastebinit
    http://pastebin.com/3ZRQpzbP
    mpw@MPWs-Netbook:~$ grep DMI /var/log/dmesg
    [    0.000000] DMI 2.4 present.
    mpw@MPWs-Netbook:~$
    It's a Sony Vaio X series netbook.

    Thanks for your help. If you need any other information, just tell me.
    so paste all dmesg
    dmesg | pastebinit

  3. #4243
    Join Date
    Jul 2009
    Beans
    75

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    Quote Originally Posted by lucazade View Post
    so paste all dmesg
    dmesg | pastebinit
    Sorry, this was a stupid fault by me: I posted the pastebinits from Ubuntu 10.10. I didn't thougt about it to be different.

    Code:
    mpw@MPWs-Netbook:~$ dmesg | grep DMI
    [    0.000000] DMI 2.4 present.
    [    0.000000] DMI: Sony Corporation VPCX11S1E/VAIO, BIOS R0084U4 12/17/2009
    mpw@MPWs-Netbook:~$ dmesg | grep DMI | pastebinit
    http://paste.ubuntu.com/625084/
    mpw@MPWs-Netbook:~$ dmesg | pastebinit
    http://paste.ubuntu.com/625085/
    mpw@MPWs-Netbook:~$
    I hope this will help you.

    Bye
    MPW

  4. #4244
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Niigata, JAPAN
    Beans
    834
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    OK. mpw.

    yeah your Sony VAIO has the platform driver in kernel named "sony-laptop".
    but unfortunately both sony-laptop and emgd couldn't handle backlight properly...

    so you should use the package "emgdbl".
    I had not maintained it anymore, but it would work for it.

    1. install emgdbl from emgd PPA.
    2. set below options in grub as kernel parameters and update the grub:
    Code:
    acpi_osi=Linux acpi_backlight=video
    3. kill the poulsbo stub driver via adding blacklisting in /etc/modprobe.d/blacklist.conf.
    4. embed emgdbl into initramfs by adding the entry in /etc/initramfs-tools/modules.
    5. rebuild initramfs.
    6. reboot

    then emgdbl would handle backlight instead of both sony-laptop and emgd.

    give it a try!

  5. #4245
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Rome, Italy
    Beans
    2,184

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    This looks interesting

    Meego Netbook 1.1.99.xx on the Nokia booklet 3g with EMGD:
    http://www.youtube.com/watch?v=-47IvUfNIAw

    Kickstart file to generate a disc image with GMA500 support:
    http://bug10738.openaos.org/images/nokia_3g_booklet/

  6. #4246
    Join Date
    Aug 2009
    Beans
    2

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    Hello,
    when trying to install the emgd drivers on ubuntu lucid I get an error :
    Code:
    --2011-06-13 17:20:03--  http://dl-web.dropbox.com/u/1338581/emgd/resources/xorg.conf
    Auflösen des Hostnamen dl-web.dropbox.com... 50.17.192.29
    Verbindungsaufbau zu dl-web.dropbox.com|50.17.192.29|:80... verbunden.
    HTTP-Anforderung gesendet, warte auf Antwort... 404 NOT FOUND
    2011-06-13 17:20:03 FEHLER 404: NOT FOUND.
    I already have the emgd-lucid.sh I only need the settings for the xorg.conf could anyone send it to me please?

    greets
    nada

  7. #4247
    Join Date
    Jun 2011
    Beans
    1

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    Hi all,

    Thanks to this thread I figured out the emgd settings for the Vaio VPCP11SE it is different from the earlier Vaio P-series mentioned in this thread and needs including inemgd-xorg-conf. It behaves more like the X-series machines mentioned in this thread. It also needs the acpi_backlight=video rather than =vendor with the emgdbl.

    See:
    http://paste.ubuntu.com/626032
    http://paste.ubuntu.com/626033


    You guys are making brilliant headway on this, and I'm glad I've got my new P-series working happily in 11.04.

    Thanks all.
    Last edited by denverthedragon; June 13th, 2011 at 07:11 PM. Reason: Bad http link

  8. #4248
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Rome, Italy
    Beans
    2,184

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    @nada cambia
    http://dl-web.dropbox.com/u/1338581/...rces/xorg.conf

    @denverthedragon
    you're welcome, we'll add also this vaio model to emgd conf.

  9. #4249
    Join Date
    Aug 2009
    Beans
    2

    Thumbs down Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    Quote Originally Posted by lucazade View Post
    @nada cambia
    http://dl-web.dropbox.com/u/1338581/...rces/xorg.conf

    @denverthedragon
    you're welcome, we'll add also this vaio model to emgd conf.
    @ luca
    you made my day =) TY

  10. #4250
    Join Date
    Nov 2006
    Beans
    75

    Re: Guide to Get the Best Performace from the GMA 500

    Hello, I have a dell mini 12 with the gma500. Nice little machine except for this troublesome video card. Been running ubuntu on it since bought 2yrs ago. First, running the psb driver - now I have moved to the emgd on natty. When it is working, it is better than ever. Video is definitely better and, when working, so is suspend/resume (faster).

    However, it seems to get flaky and degrades the longer it runs. I get some artifacts on the top bar to the right of this new dash button. (jury is still out on unity, but there is a lot to like about parts.) I am seeing red shapes appearing around the close, mini, max buttons. Also the text that bar as well as in the dash overlay is not being redrawn correctly. Last, when I suspend, sometimes it freezes with a blank display.

    Interestingly, rebooting doesn't always fix it. Today I shut it down and then pulled the battery. Seemed to be better after this, but time will tell.

    I think have correctly applied the workarounds in the emgd ppa. I did have a problem with the "emgd-xorg-conf" where is exited without generating the xorg.conf with this:

    Code:
    sudo tim@tim-mini:~$ sudo emgd-xorg-conf
    [sudo] password for tim: 
    Traceback (most recent call last):
      File "/bin/emgd-xorg-conf", line 216, in <module>
        mkSubScreen(current_device[1]),
      File "/bin/emgd-xorg-conf", line 192, in mkSubScreen
        EndSubSection\n""" % (subsec[1], subsec[0])
    IndexError: list index out of range
    I looked through the script and created my own xorg.conf

    Code:
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Default Layout"
        Screen 0       "Screen0"		0 0 
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier "Intel_IEGD-0"
        Driver     "emgd"
        VendorName "Intel(R) DEG"
        BoardName  "Embedded Graphics"
        BusID      "0:2:0"
        Screen      0
        Option     "PcfVersion"				"1792"
        Option     "ConfigId"				"1"
        Option     "PortDrivers"				"lvds"
        Option     "ALL/1/name"				"lvds-display"
        Option     "ALL/1/General/PortOrder"		"40000"
        Option     "ALL/1/General/DisplayConfig"		"1"
        Option     "ALL/1/General/DisplayDetect"		"1"
        Option     "ALL/1/General/VideoRAM"                 "131072"
        Option     "ALL/1/Port/4/General/name"		"LVDS"
    #    Option     "ALL/1/Port/4/General/Rotation"		"0"
        Option     "ALL/1/Port/4/General/Edid"		"1"
        Option     "ALL/1/Port/4/Attr/70"			"0"
        Option     "ALL/1/General/Accel" 			"1"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier    "Screen0"
        Device        "Intel_IEGD-0"
        Monitor       "LVDS"
        SubSection "Display"
    	Depth     24
    	Modes    "1280x800"
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    	Identifier   "LVDS"
    	ModelName    "LCD Panel 1280x800"
    EndSection
    
    Section "DRI"
            Mode         0666
    EndSection
    
    Section "Extensions"
    	Option "composite" "enable"
    EndSection
    I have been monitoring this thread, but it has gotten so long, it is hard to find what you need efficiently.

    Any advice on how to workaround these last issue? Maybe just patience

    EDIT: Ok, so this thread did yield a suggestion for me. I found by searching the thread for mini that tista had suggested to a fellow to add a modeline to his xorg.conf. I confirmed that the modeline was in my xorg.0.log so I have added this to the monitor section of my xorg.conf file
    Code:
    	Modeline     "1280x800"  70.10  1280 1327 1359 1418  800 802 808 822 -HSync +VSync
    Not sure it will matter, but it is done.
    Last edited by maddentim; June 14th, 2011 at 12:54 AM.

Page 425 of 543 FirstFirst ... 325375415423424425426427435475525 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •