Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Leadtek WinFast DTV1000S

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Australia
    Beans
    212
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Leadtek WinFast DTV1000S

    Hi Guys,
    Haven't heard anything about this card recently...
    Can anyone say whether it is supported under linux yet?
    I have one just sitting here, and my main tuner has just died, so i'd like to avoid purchasing another.

    Cheers,
    Nash

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Poughkeepsie, NY
    Beans
    5,814
    Distro
    Ubuntu

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    Sorry buddy, this card looks like it has no linux support. I cant really find much on this card.

    Do you know what chipset it uses, looking that up might help
    Last night I lay in bed looking up at the stars in the sky and I thought to myself, where the heck is the ceiling.

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Beans
    7

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    Hi,

    The official Linux v4l-dvb driver for DTV1000 S is here :
    http://kernellabs.com/hg/~mkrufky/dtv1000s
    Please send your test result and dmesg output to the author Michael Krufky <mkrufky@kernellabs.com>.

    And the firmware dvb-fe-tda10048-1.0.fw is here:
    http://tw1965.myweb.hinet.net/Linux/firmware.tar.gz
    http://tw1965.myweb.hinet.net/
    Last edited by STYX2009; June 21st, 2009 at 01:35 PM.

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Location
    Twickenham, UK
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    Anyone tried to build the driver with ubuntu 10.04?
    I am getting a compile error:
    Code:
    dvbdev.c:516: error: 'struct class' has no member named 'nodename'
    I would be interested to know of others' experiences. This is using the official source as quoted above

    Also any advice on how to raise a bug report? Thanks.
    Last edited by scintilla; May 18th, 2010 at 05:48 PM. Reason: correct typo

  5. #5
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    2

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    Hi Folks

    First post...

    I came across this thread after installing ubuntu server 10.04 as a basis for a mythtv backend and found the same error when building the driver from kernellabs.org.

    However, it seems the tuner driver has been merged into the linux kernel as of 2.6.33... so all I had to do was install one of the corresponding kernel packages from http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/

    I tried with 2.6.33.4-lucid and the card was working after installing the firmware and rebooting.

    Cheers, Nick

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    10

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    Quote Originally Posted by Nicholas Bates View Post
    Hi Folks

    First post...

    I came across this thread after installing ubuntu server 10.04 as a basis for a mythtv backend and found the same error when building the driver from kernellabs.org.

    However, it seems the tuner driver has been merged into the linux kernel as of 2.6.33... so all I had to do was install one of the corresponding kernel packages from http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/

    I tried with 2.6.33.4-lucid and the card was working after installing the firmware and rebooting.

    Cheers, Nick
    Hi Nick,
    can you please explain a little how you manage to get it to work?
    I was really mad when realized the dtv1000s was not supported in linux, and am really tired of going to win7 just to watch some tv...
    If you did it, so can I!
    I'm using the current 'official' ubuntu linux kernel (2.6.32-22-generic amd64) and I believe that's on the list (at least there are several v2.6.32 there...). Or maybe I have to install another... but if it's not on the reps I suppose it will be a painful :s

    For the firmware, did you follow the links given by STYX2009?

    Cheers, hope to get it working!
    Tiago

  7. #7
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Beans
    21
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    I have one of these cards as well but cannot get it to work, have downloaded the driver and firware but having issues installing this does anyone have a step by step guide to installing this card in Ubuntu 10.04? Any help would be greatly appreciated for an Ubuntu noob,

    Cheers Ruger01.

  8. #8
    Join Date
    May 2009
    Beans
    18

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    There is a bit of a guide here - http://forums.whirlpool.net.au/forum...m?t=942269&p=9 that gives some steps on how to get it working.

    edit - more info here also http://www.linuxtv.org/wiki/index.ph..._Cards#Leadtek

    Hope it helps.
    Last edited by goffa72; July 31st, 2010 at 11:03 AM. Reason: more info added

  9. #9
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Beans
    21
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    Thanks for thie links Goff72, i had found one of them yesterday, still having issues getting it to work i down loaded the mercurial headers, and also the HG Clone bit as well, did a "make" then "sudo make install" seen a few errors come up as this was happening not sure what they were about. Card doesnt appear to be working though.

    Is there anyway of getting Terminal to display if the card is detected and what i need to do to fix it and it's errors?

    I am a complete linux/ubuntu noob keep in mind,

    Cheers.

  10. #10
    Join Date
    May 2009
    Beans
    18

    Re: Leadtek WinFast DTV1000S

    Quote Originally Posted by ruger01 View Post

    Is there anyway of getting Terminal to display if the card is detected and what i need to do to fix it and it's errors?

    Cheers.
    from http://linuxtv.org/wiki/index.php/Ho...Device_Drivers you could also try here http://linuxtv.org/wiki/index.php/FA...roubleshooting

    (a) For a DVB device, you should now have a non-empty /dev/dvb directory. You can check on whether this is true for you with the following command: ls -l /dev/dvb/ (alternatively, you can browse your directory structure with the graphical file manager of your choice). If you have a single DVB device installed in your system, then the output of the above command should reveal that /dev/dvb/ is populated by adapter0. Digging further,
    ls -l /dev/dvb/adapter0 reveals the character devices associated with adapter0 for which the drivers have control. If you have more then one DVB device, you can see the same for all with
    ls -l /dev/dvb/adapter*

    from second last post here http://forums.whirlpool.net.au/forum...m?t=942269&p=4

    If you are getting 'firedtv' errors this is known problem with ubuntu (maybe other distros as well), to fix that go to the driver directory and
    cd v4l
    gedit .config
    find the line 'CONFIG_DVB_FIREDTV=m' and change that to 'CONFIG_DVB_FIREDTV=n' then try rebuild and you should be good to go.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •