Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: SB Audigy 2 no sound in 9.04

  1. #11
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    13
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: SB Audigy 2 no sound in 9.04

    The only thing that has worked so far is opening Applications >> Sound & Video >> PulseAudio Volume Control and then selecting my HDA Intel - STAC92xx Analog as Default (after I went to the Playback tab and right clicked and then >> Move Stream >> HDA Intel) ~ which is to say I have temporarily given up trying to get the Audigy card working.

  2. #12
    Join Date
    May 2009
    Beans
    1

    Re: SB Audigy 2 no sound in 9.04

    New user to Linux. I had the same problem and I fixed it like this. Hope it works for other too.
    I clicked on system---administration---update manager which showed that my system is up-to-date
    Clicked on setting from there and on the updates tab checked the option pre-released updates(jaunty-proposed).
    on ubuntu software tab made sure all the options except for the source code are checked.
    on third party software tab checked unsupported updates and both the archive options.
    and clicked close. This installed a bunch of updates .including the audigy stuff I guess. It asked for a reboot atleast 4 times. After each reboot I checked the sound and it was still not working(It did not do a computer reboot here) . I did a manual restart by selecting the system-shut down-restart computer option and tried the sound again and everything worked fine.
    Hope this explanation will help someone.
    Cheers
    Last edited by pr_ark; June 6th, 2009 at 02:39 PM.

  3. #13
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    1

    Re: SB Audigy 2 no sound in 9.04

    I have just solved this problem in my particular instance (9.04 with Audigy 2)

    right-click the speaker icon to open volume control, select ¨switches¨ tab, and ENABLE ¨Audigy Analog / Digital Output Jack¨.

    I have found many posts advising to disable this setting to fix various ¨no sound" problems. Mine was disabled (unchecked) by default. I have no idea what this setting does but in my instance it restored sound straight away - good luck!

  4. #14
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    20

    Re: SB Audigy 2 no sound in 9.04

    Yeah, that jack switch gave me audio output... I just couldn't get any audio input to function.

    DB

  5. #15
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    Hidden!

    Re: SB Audigy 2 no sound in 9.04

    I have an Audigy 2 SB0240,it shows up in terminal,and i had LOTS of problems with it,finally checking the digital output box got me sound,with lots of crackling,and yesterday i installed the new updates for the Kernel from the regular system update..and now the sound doesnt work at all again,but i still get crackling,and i cant seem to fix it. Lots of people say raiding the PCM volume takes care of it..but it doesnt seem to affect anything for me.

  6. #16
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    4,377
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: SB Audigy 2 no sound in 9.04

    I have a problem with my usb headset on Jaunty. It crackles if the pulseaudio volume control is not open, weird. So I keep it open and minimize it. You could try that.
    PMs will be ignored.

  7. #17
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    1

    Re: SB Audigy 2 no sound in 9.04

    Hey I know this is kind of a dead thread but I'm having the same problem right meow. Same card and everything, just wondering if you ever solved the problem; I could use some help.
    Thanks

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •