Results 1 to 6 of 6

Thread: evolution connect problem

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    61

    evolution connect problem

    So after the recent Ubuntu version upgrade I have had a few quirks, which I have cleared up mostly.
    In fact I can even watch video's on the internet now, which I haven't been able to do since I installed Ubuntu, good news.

    However since the upgrade I haven't been able to connect to 127.0.0.1 in Evolution, which is trying to retrieve my Hotmail emails.

    the error msg;

    Could not connect to 127.0.0.1: Connection refused

    Could not connect to 127.0.0.1: Connection refused

    Could not connect to 127.0.0.1: Connection refused

    Could not connect to 127.0.0.1: Connection refused

    is what I am getting after pressing Send/Receive in Evolution.


    I have followed the "how-to get hotmail in Evolution" thread, and done a few searches for different similar problems, but none are soling this situation for me.

    Any thoughts on why this could be happening?

    Thanks for your help on the subject.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Beans
    45
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: evolution connect problem

    Same here...

  3. #3
    Soul-Sing is offline Chocolate-Covered Ubuntu Beans
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    1,374
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: evolution connect problem

    Hotmail server down?

  4. #4
    wojox is offline I Ubuntu, Therefore, I Am
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    8,630

    Re: evolution connect problem

    When you configure for Recieving

    Server Type: POP

    Server: pop3.live.com:995

    SSL encryption


    For Sending

    Server Type: SMTP

    Server: smtp.live.com:25
    check server requires auth.

    Use TLS

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    1

    Re: evolution connect problem

    great tip wojox, it worked perfectly

    thanks!


  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    5

    Re: evolution connect problem

    Thanks for the above advice. had the same problem and the provided instructions solved it. Just add in Evolution you also need to specify an Authentication which should be set to "Login" and then also check "Remember password"

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •