Results 1 to 8 of 8

Thread: Minimise button looses stuff

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Narromine NSW Australia
    Beans
    4

    Minimise button looses stuff

    Hi I am a new Ubuntu user

    so this is my first thread

    and when I minimise any program using the minimise button at the top right, my program seems to disappear? Into computer land somewhere?. So I have to start up a new window each time. Can you help me to fix this please many thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    USA
    Beans
    52
    Distro
    Ubuntu

    Re: Minimise button looses stuff

    Did you accidentally delete your "Window list" perhaps?

    Try adding another one by doing...

    Right click on panel - Add to Panel - then drag down a window list thing.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Narromine NSW Australia
    Beans
    4

    Question Re: Minimise button looses stuff

    thanks: I can add a new panel OK, but I can't see the windows list thing? I can see the add widgets, but that does not seem to help. I will keep trying, any more suggestions?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    NSW, Australia
    Beans
    277
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Minimise button looses stuff

    Quote Originally Posted by mike4sailing View Post
    thanks: I can add a new panel OK, but I can't see the windows list thing? I can see the add widgets, but that does not seem to help. I will keep trying, any more suggestions?

    You should be able to simple right click the panel and then right down near the bottom of the list is an entry for Window Selector which will list what windows are open (you need to click the icon, doesn't show the list just by hovering over with mouse).
    People who never make mistakes are people who never make anything
    Knowledge is knowing a tomato is a fruit,wisdom is knowing you don't put tomato in fruit salad
    New to Ubuntu? Check out this pocket guide and why not go Full Circle or take Command

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Narromine NSW Australia
    Beans
    4

    Re: Minimise button looses stuff

    On right clicking Panel, my list does not come up with Window Selector near the bottom of the list, but that would be really helpful if I could restore that.

    On my list all I can see is: Add Widgets, Add Panel, Lock Widgets, Panel Settings, and Remove this Panel. (But no Windows Selector?)
    How do I find the Windows Selector? thanks.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    NSW, Australia
    Beans
    277
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Minimise button looses stuff

    Quote Originally Posted by mike4sailing View Post
    On right clicking Panel, my list does not come up with Window Selector near the bottom of the list, but that would be really helpful if I could restore that.

    On my list all I can see is: Add Widgets, Add Panel, Lock Widgets, Panel Settings, and Remove this Panel. (But no Windows Selector?)
    How do I find the Windows Selector? thanks.

    Sorry mate, my poor wording causing confusion. Click it again and select the Add Widgets option and on the list that will appear in a new window, you'll see the Window Selector listed there. Hope that clears it up
    People who never make mistakes are people who never make anything
    Knowledge is knowing a tomato is a fruit,wisdom is knowing you don't put tomato in fruit salad
    New to Ubuntu? Check out this pocket guide and why not go Full Circle or take Command

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    NSW, Australia
    Beans
    277
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Minimise button looses stuff

    And mike4sailing, I just noticed your location LOL, not too far from me (but I am on the coast). Perhaps you may be interested in a forum run by the ABC, it deals with all things technical and computery, rather than purely Linux and OSS. I visit regularly when I have dramas (quite a few Linux users there now as well)


    http://www2b.abc.net.au/science/techtalk/
    People who never make mistakes are people who never make anything
    Knowledge is knowing a tomato is a fruit,wisdom is knowing you don't put tomato in fruit salad
    New to Ubuntu? Check out this pocket guide and why not go Full Circle or take Command

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Narromine NSW Australia
    Beans
    4

    Re: Minimise button looses stuff

    Hi I Just found the lost stuff when I minimise. I did notice that I am using the latest Kubuntu system, and I am not sure if that makes a difference or not? I could not see the 'Windows Selector' in my add Widgets option.

    But the good news is that I have kept trying and now added the Widget "Task Manager" where I can switch between running applications and that seems to have done the trick. So simple , but took lots of looking.

    thanks to those who helped me.
    see you later.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •