Results 1 to 6 of 6

Thread: networking problem?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    24

    networking problem?

    i recently successfully setup a samba server using 8.04. i can mount/access the samba share from window xp, however the connection to the server keep disconnecting i even tried connect using putty and it return msg connection refused. i tried restart samba and it can connect again. then after a while it cannot connect again. wat is the cause for this is it the network that causing this?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Beans
    28

    Re: networking problem?

    if the server sais connection refused it means you dont have ssh installed on the server. Try to ping the server for a while and also from the server and see if you already lose packets there.

    edit:
    did you try using another switch ? another port on the switch? (if you have one that is )

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    24

    Re: networking problem?

    i have already installed ssh on the server. i can log in using putty. what i mean is the connection to the server disconnected some time causing samba and putty unable to connect into the server

  4. #4
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    24

    Re: networking problem?

    any1 have the same problem?

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Beans
    28

    Re: networking problem?

    what about the switch, have you tried switching it or use another port?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Beans
    24

    Re: networking problem?

    i have tried another port that is running greatly..and still encounter the same problem, i tried to continuous ping the server from the xp side and whenever the ttl=127 then the connection fail, normally if the ttl=64 then the connection is ok.

    Reply from 192.168.0.20: bytes=32 time<1ms TTL=127

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •