Results 1 to 5 of 5

Thread: Realplayer sound problem in 8.10 64-bit

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Beans
    45

    Realplayer sound problem in 8.10 64-bit

    Hi

    When nothing else is running, realplayer works fine. However whan i have another software running like firefox then there is no sound in realplayer. Running from the command line I get the following output:

    /usr/lib/gio/modules/libgioremote-volume-monitor.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
    Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgioremote-volume-monitor.so
    /usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
    Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgvfsdbus.so
    /usr/lib/gio/modules/libgiogconf.so: wrong ELF class: ELFCLASS64
    Failed to load module: /usr/lib/gio/modules/libgiogconf.so
    ALSA lib ../../../src/pcm/pcm_dmix.c:1008: (snd_pcm_dmix_open) unable to open slave

    Any ideas on how I can resolve this? Any help would be greatly appreciated.

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Beans
    45

    Re: Realplayer sound problem in 8.10 64-bit

    Anyone?

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Beans
    45

    Re: Realplayer sound problem in 8.10 64-bit

    bump

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Beans
    45

    Re: Realplayer sound problem in 8.10 64-bit

    So I fixed the issue. Here is how i did it:

    1. In realplayer go to Settings->Hardware. Under Audio driver select "OSS".

    2. Edit /usr/bin/realplay and replace the line:
    Code:
    $HELIX_LIBS/realplay.bin "$@"
    with
    Code:
    padsp $HELIX_LIBS/realplay.bin "$@"
    Now run realplayer and the sound should be working fine.

  5. #5
    Join Date
    May 2009
    Location
    Northern California
    Beans
    3
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Realplayer sound problem in 8.10 64-bit

    Hey ADBS,

    That is the first solution to the stupid Ubuntu Realplayer problem that actually worked! Thanks!

    BTW, I did this in Jaunty 9.04, which apparently has fixed all the other stupid sound problems found in 8.10.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •