Results 1 to 4 of 4

Thread: random X server crashes Ubu 9.04 beta

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kosice,Slovakia
    Beans
    49
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    random X server crashes Ubu 9.04 beta

    Hi I have problem with Ubuntu 9.04 beta. Sometimes when I open some program or im surfing on internet my ubuntu randomly crash.Crash = my X server restart to Log screen.This restarting of X server i have noted in Ubuntu 9.04 alpha 6.I can send you some log but i dont know which one.I have fujitsu siemens amilo 1510,Ati x 1100; 1,5Gb Ram;
    All Blues

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    6

    Re: random X server crashes Ubu 9.04 beta

    Similar issue here. I belive it is because of the ati card. Try forcing AGP mode "1".

    ...in xorg.conf:

    Section "Device"
    ...
    Option "AGPMode" "1"
    EndSection


    Please report back if you solve it. Thanks.

    https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver

    https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/63408

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ti/+bug/139210

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    3,170
    Distro
    Ubuntu Karmic Koala (testing)

    Re: random X server crashes Ubu 9.04 beta

    wrong forum.This should go to Jaunty Development forum

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kosice,Slovakia
    Beans
    49
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: random X server crashes Ubu 9.04 beta

    I didnt solve this problem but I have a Xorg.0.Log in attachment.Maybe this problem is beacuse amd/ati didnt realease officialy driver for 9.04.
    Attached Files Attached Files
    All Blues

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •