Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: ATI Radeon M6 LY on Jaunty = poor performance

  1. #11
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    DE, Berlin
    Beans
    20
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: ATI Radeon M6 LY on Jaunty = poor performance

    Quote Originally Posted by psyke83 View Post
    I suggest you try EXA acceleration with some tweaks.

    Try the following (comment/remove all other entries in this section):
    Code:
    Section "Device"
    	Identifier	"Configured Video Device"
    	Option		"AccelMethod"			"exa"
    	Option		"EXAOptimizeMigration"		"true"
    	Option		"AccelDFS"		        "true"
    EndSection
    EXA with your tweaks is still not the same speed as XAA. My personal "test" is the playlist of VLC player. When expanding the tree, it has to come out smoothly. Using XAA without any other options, it is really smooth. Using EXA (even with your tweaks), the tree expands in jumps instead smoothly.

    Cheers,
    -mARKUS

  2. #12
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Beans
    67
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: ATI Radeon M6 LY on Jaunty = poor performance

    Another one... Radeon 7000VE (RV100) on 9.04 with EXA performance boost:

    Code:
    Section "Device"
        Identifier  "Configured Video Device"
        Driver      "radeon"
        Option      "AccelDFS" "on"
        Option      "AccelMethod"  "XAA"
        Option      "MigrationHeuristic"  "smart"
        Option      "EnablePageFlip"  "on"
        Option      "EnableDepthMoves"  "on"
        Option      "ColorTiling"  "on"
        Option      "FBTexPercent"  "0"
        Option      "RenderAccel"  "on"
    EndSection
    1 ... Sony VPCJ1, 6Gb RAM, 500Gb SATA - Ubuntu 12.04 LTS
    3 ... Lenovo T61, Core 2 2.0, 4Gb RAM, 128Gb SSD - Ubuntu 12.04 LTS

  3. #13
    Join Date
    Jul 2005
    Beans
    182
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: ATI Radeon M6 LY on Jaunty = poor performance

    Might be this bug:
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ti/+bug/363238

    Please add your comments and solutions there!

    Jaunty should default XAA for our cards! Or EXA should be optimized for the old cards to!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •