Results 1 to 2 of 2

Thread: Iwlagn low bit rate wpa

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Beans
    5

    Iwlagn low bit rate wpa

    I recently reinstalled ubuntu 8.10 and ever since I only get 1M - 2M bit rate while I'm at my home using wpa2 encryption on the iwlagn driver. It works fine on open and wep encryptions but I am not going to sacrifice security for speed. This had started on my previous installation too after an update, because before then it worked fine, but now I am stuck at a very low bit rate which is essentially unusable, I will post any info that you guys ask for but I don't know what you would need.

    The connection starts out at 54M when it first connects but then quickly deteriorates to 1M

    Also I tried compiling a kernel (2.6.28-something) and it worked just fine again, but there were many other errors during compiling which made it not a good choice to use.

    ifconfig
    Code:
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1d:72:3f:7c:9d  
              UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000 
              RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
              Interrupt:16 
    
    lo        Link encap:Local Loopback  
              inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
              inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:648 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:648 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:0 
              RX bytes:53330 (53.3 KB)  TX bytes:53330 (53.3 KB)
    
    wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:ea:73:92:c0  
              inet addr:192.168.1.127  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
              inet6 addr: fe80::216:eaff:fe73:92c0/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:29443 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:31173 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000 
              RX bytes:20069090 (20.0 MB)  TX bytes:11373275 (11.3 MB)
    
    wmaster0  Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-16-EA-73-92-C0-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00  
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisions:0 txqueuelen:1000 
              RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
    iwconfig
    Code:
    lo        no wireless extensions.
    
    eth0      no wireless extensions.
    
    wmaster0  no wireless extensions.
    
    wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:"Witt"  
              Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: 00:1A:70:78:FA:FA   
              Bit Rate=1 Mb/s   Tx-Power=15 dBm   
              Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr=2352 B   
              Power Management:off
              Link Quality=70/100  Signal level:-59 dBm  Noise level=-87 dBm
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
    
    pan0      no wireless extensions.
    Last edited by Jamez0905; March 4th, 2009 at 05:11 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Beans
    5

    Re: Iwlagn low bit rate wpa

    Anybody?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •