Results 1 to 10 of 39

Thread: Uncertain if quad-core processor recognised

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    50

    Uncertain if quad-core processor recognised

    Hi,
    I've been using Ubuntu on with an Intel Quad-Core Q6600, but I am currently starting to doubt if all four cores are recognized. I noticed this when I launched Conky and it said that I was trying to monitor more cores than I had. I then went to system monitor and I realized it only shows one core. I checked the BIOS and all four cores are shown and enabled.

    I ran "cat /proc/cpuinfo" :
    Code:
    processor    : 0
    vendor_id    : GenuineIntel
    cpu family    : 6
    model        : 15
    model name    : Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz
    stepping    : 11
    cpu MHz        : 2399.950
    cache size    : 4096 KB
    physical id    : 0
    siblings    : 1
    core id        : 0
    cpu cores    : 1
    apicid        : 0
    initial apicid    : 0
    fdiv_bug    : no
    hlt_bug        : no
    f00f_bug    : no
    coma_bug    : no
    fpu        : yes
    fpu_exception    : yes
    cpuid level    : 10
    wp        : yes
    flags        : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc up arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr lahf_lm
    bogomips    : 4799.90
    clflush size    : 64
    power management:
    I'm not fully sure how to interpret this, but 1 is under cpu cores.

    I'm not certain, but I think this may have something to do with updating from 8.04 to 8.10. After the upgrade I noticed the system was slower than before and now I've just noticed what I mentioned above. Another possibility would be that I recently installed Windows on a separate partition. Windows is also pretty slow, but it isn't necessary to me so I don't really mind. Could any of these things be what's causing my problem?

    Is there a way to check if Ubuntu recognizes my processor, and if not how can I fix this?
    Last edited by walawa; February 7th, 2009 at 05:54 PM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •