Page 2 of 124 FirstFirst 12341252102 ... LastLast
Results 11 to 20 of 1236

Thread: ALSA Upgrade Script

  1. #11
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    DUS
    Beans
    183

    Re: ALSA Upgrade Script

    Quote Originally Posted by pike2k View Post
    Thank you. I got a 0404 USB2.0 and before with .15/.16 alsa I had pops and scratches on audio. New alsa seems to fix those issues atleast

    Now all I miss is working SPDIF (iec958) + ac3/dts passthrough on this card. I'm still rather clueless how to get this to work
    I also run a USB 0404. SPDIF/Toslink should work if you route the traffic
    to plughw:1,1 (I havn't checked it out on 1.0.19 though)

    I set the 0404 to 24/96 under Windows. Now I am feeding it with any material re-sampled to 24/96 through MPD.

    The 0404USB will work in sterero only. No fancy features are supported.

    Cheers

  2. #12
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    DUS
    Beans
    183

    Re: ALSA Upgrade Script

    Quote Originally Posted by heluani View Post
    Macbook Air 2.1
    Alsa 1.0.19
    No audio from internal speaker, only audio from headphones.
    Attached output from alsa-info.sh and uxchecker.sh -a

    R.
    Attachment 100717

    Attachment 100718
    Never ending story.

  3. #13
    Join Date
    May 2005
    Beans
    31

    Re: ALSA Upgrade Script

    Please help, I have never been able to get sound working on my HP dv4z (except through the headphones). Now after upgrading, I have no sound at all.

    1. Name your Ubuntu revision: Kubuntu 8.10 64-bit
    2. Kernel revision: 2.6.27-11-generic
    3. Alsa revision: 1.0.19
    4. Upgrade script revision: 1.16
    5. A bit of background what you've done resp. done before:
    I have tried multitudes of values in /etc/modprobe.d/alsa-base, nothing seems to work. Saw in changelog for Alsa 1.0.19 there were many changes geared toward HP dvX series laptops, seems to have no effect with mine.

    6. Attach the relevant logs
    Attached Files Attached Files

  4. #14
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    DUS
    Beans
    183

    Re: ALSA Upgrade Script

    Hi folks.

    There is a new HDA model file available with 1.0.19. I just realized it.
    The model ids for your codecs and the ones you're supposed to play with to get your speakers/jacks/headphones going can be looked up in there.

    The ones of you facing problems with their setups should in any case try the
    -snap option of th upgrade script to try the latest ALSA design snapshot.

    Cheers

  5. #15
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    78

    Re: ALSA Upgrade Script

    I installed Alsa 1.0.19 today in hopes of getting HDMI audio working. Upon installation and reboot I got the first piece of good news:

    Code:
    matt@mythbuntu:~$ aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 0: ALC1200 Analog [ALC1200 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 1: ALC1200 Digital [ALC1200 Digital]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    And then:
    Code:
    aplay -Dplughw:0,3 -fcd falcon_flyby.wav
    produced audio. Success!

    Code:
    matt@mythbuntu:~$ speaker-test -Dplughw:0,3 -c6
    produced pink noise only in the left and right though it tried all 6 channels. So, its a good start. I just started learning about alsa today, so I guess I should add that I do not have a ~/.asoundrc or /etc/asound.conf on the system.

    Matt

  6. #16
    Join Date
    May 2005
    Beans
    31

    Re: ALSA Upgrade Script

    Well I have tried the -snap option, and upon reboot my laptop audio button to toggle mute/unmute has switched from lit up normally, to an orange disabled color. And still, no sound.

  7. #17
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    78

    Re: ALSA Upgrade Script

    Well, I found a /etc/asound.conf example online and put it in. Now I'm getting 6 channel sound in Myth, but I'm still not getting more than 2 channel L/R when I run the speaker-test or aplay from the cmd line. I haven't tried playing anything from Myth in hours. Who knows how long ago it got fixed in Myth. It works in Myth, I can live with it. No idea why it doesn't work from the cmd line.

    I did update the nvidia driver to 180.22, so maybe right around then. Myth was defintely 2 channel earlier today.

  8. #18
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    1
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Smile Re: ALSA Upgrade Script

    Thanks for this script.

    Now after 2 months i have got sound working with my new asrock-board (ALC1200)

  9. #19
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    3

    Re: ALSA Upgrade Script

    In case we want to install from the latest snapshot, do we need to run the script with -snap only, or -d, then -snap, than -i, as with previous script version?

    Thank you!

  10. #20
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    4

    Re: ALSA Upgrade Script

    Thanks for the hardwork in making the update script!

    I executed it and it seemed to download, compile, and install correctly. I also have an HP DV4 (same as aeleneski), with the same problem - sound out of headphones, but not speaker.

    I tried a few other things with no luck. Is there some kind of snap shot or log I can create that would help debug the problem?

    Thanks!

Page 2 of 124 FirstFirst 12341252102 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •