Page 121 of 124 FirstFirst ... 2171111119120121122123 ... LastLast
Results 1,201 to 1,210 of 1236

Thread: ALSA Upgrade Script

  1. #1201
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    35

    Re: ALSA Upgrade Script

    exactly the same problem as wingnux - no sound since installed 10.10 - really frustrating...

    here are the last few lines:
    /usr/src/Alsa-1.0.23/alsa-driver-1.0.23/include/config1.h:175: warning: "CONFIG_SND_HDA_INPUT_BEEP_MODE" redefined
    ./include/generated/autoconf.h:2099: note: this is the location of the previous definition
    /usr/src/Alsa-1.0.23/alsa-driver-1.0.23/acore/pcm_native.c: In function ‘snd_pcm_hw_params’:
    /usr/src/Alsa-1.0.23/alsa-driver-1.0.23/acore/pcm_native.c:489: error: implicit declaration of function ‘pm_qos_remove_requirement’
    /usr/src/Alsa-1.0.23/alsa-driver-1.0.23/acore/pcm_native.c:492: error: implicit declaration of function ‘pm_qos_add_requirement’
    make[3]: *** [/usr/src/Alsa-1.0.23/alsa-driver-1.0.23/acore/pcm_native.o] Error 1
    make[2]: *** [/usr/src/Alsa-1.0.23/alsa-driver-1.0.23/acore] Error 2
    make[1]: *** [_module_/usr/src/Alsa-1.0.23/alsa-driver-1.0.23] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.35-24-generic'
    make: *** [compile] Error 2

    ************************************************** *************************
    * alsa-driver-1.0.23 make failed

  2. #1202
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    India
    Beans
    28
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: ALSA Upgrade Script

    I am using Kubuntu 10.10
    The make file failed and now i have lost sound... How can i revert back???
    .: STARTED LOVING UBUNTU :.

  3. #1203
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    7

    Re: ALSA Upgrade Script

    I have a xs35gt and ran the alsa upgrade script with -s to get the latest copy as im running ubuntu 10.10.

    after a reboot i have no sound and aplay -l displays no sound cards.. any ideas?? aplay -l displayed sound card before i ran the script..

    ubuntu 10.10
    system: xs35gt
    Linux XS35GT 2.6.35-24-generic #42-Ubuntu SMP Thu Dec 2 02:41:37 UTC 2010 x86_64 GNU/Linux


    ideas?

    lsmod before
    Code:
    Module                  Size  Used by
    joydev                 11395  0 
    usbhid                 42062  0 
    hid                    84710  1 usbhid
    binfmt_misc             7984  1 
    parport_pc             30086  0 
    ppdev                   6804  0 
    nvidia              10221046  41 
    snd_hda_codec_nvhdmi    15451  4 
    snd_hda_codec_idt      64667  1 
    snd_hda_intel          26019  0 
    snd_hda_codec         100919  3 snd_hda_codec_nvhdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel
    snd_seq_midi            5932  0 
    snd_rawmidi            22207  1 snd_seq_midi
    snd_hwdep               6660  1 snd_hda_codec
    snd_pcm                89104  2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
    snd_seq_midi_event      7291  1 snd_seq_midi
    snd_seq                57512  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
    snd_timer              23850  2 snd_pcm,snd_seq
    r8192se_pci           512896  0 
    video                  22176  0 
    snd_seq_device          6912  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
    snd                    64181  9 snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_rawmidi,snd_hwdep,snd_pcm,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
    output                  2527  1 video
    cfg80211              170293  1 r8192se_pci
    soundcore               1240  1 snd
    psmouse                62080  0 
    snd_page_alloc          8588  2 snd_hda_intel,snd_pcm
    intel_agp              32462  0 
    serio_raw               4910  0 
    sparse_keymap           3837  0 
    jmb38x_ms               8667  0 
    memstick               10185  1 jmb38x_ms
    lp                     10201  0 
    parport                37032  3 parport_pc,ppdev,lp
    ahci                   22210  2 
    sdhci_pci               7765  0 
    libahci                26052  1 ahci
    sdhci                  18400  1 sdhci_pci
    jme                    33058  0 
    mii                     5261  1 jme
    led_class               3393  1 sdhci
    lsmod after

    Code:
    binfmt_misc             7984  1 
    parport_pc             30086  0 
    ppdev                   6804  0 
    nvidia              10221046  41 
    r8192se_pci           512896  0 
    sparse_keymap           3837  0 
    jmb38x_ms               8667  0 
    cfg80211              170293  1 r8192se_pci
    psmouse                62080  0 
    soundcore               1240  0 
    snd_page_alloc          8716  0 
    video                  22176  0 
    serio_raw               4910  0 
    memstick               10185  1 jmb38x_ms
    output                  2527  1 video
    intel_agp              32462  0 
    lp                     10201  0 
    parport                37032  3 parport_pc,ppdev,lp
    ahci                   22210  2 
    libahci                26052  1 ahci
    jme                    33058  0 
    sdhci_pci               7765  0 
    sdhci                  18400  1 sdhci_pci
    mii                     5261  1 jme
    led_class               3393  1 sdhci
    Last edited by stevezau; January 2nd, 2011 at 12:50 AM.

  4. #1204
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    7

    Re: ALSA Upgrade Script

    UPDATE: Found it was an issue with OSS https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/579300

    I changed the AlsaUpgrade script to do --with-oss=no and the kernel modules have now loaded but i still cannot hear sound..

    My receiver usually shows the PCM icon but its showing nothing at the moment.. hmmm..

    even with aplay -D plughw:1,7 /usr/share/sounds/alsa/Front_Right.wav
    Last edited by stevezau; January 2nd, 2011 at 02:45 AM.

  5. #1205
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    3

    Re: ALSA Upgrade Script

    Quote Originally Posted by ashzoomerintrack View Post
    I am using Kubuntu 10.10
    The make file failed and now i have lost sound... How can i revert back???
    Normally, you can run the script with -r, but the build fails there, too. This has been an utter disaster here.

  6. #1206
    Join Date
    Oct 2006
    Beans
    Hidden!

    Re: ALSA Upgrade Script

    correct me if I'm wrong but isn't the version in the repositories 1.0.23 anyway?

  7. #1207
    Join Date
    Sep 2008
    Beans
    18
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: ALSA Upgrade Script

    Hi,
    Looking for some direction.

    I am running ubuntu (duh) 10.04
    Kernel 2.6.32-24

    In my alsa-base I see the below
    -------------------
    # Load saa7134-alsa instead of saa7134 (which gets dragged in by it anyway)
    install saa7134 /sbin/modprobe --ignore-install saa7134 $CMDLINE_OPTS && { /sbin/modprobe --quiet --use-blacklist saa7134-alsa ; : ; }
    # Prevent abnormal drivers from grabbing index 0
    options bt87x index=-2
    options cx88_alsa index=-2
    options saa7134-alsa index=-2
    options snd-atiixp-modem index=-2
    options snd-intel8x0m index=-2
    options snd-via82xx-modem index=-2
    options snd-usb-audio index=-2
    options snd-usb-us122l index=-2
    options snd-usb-usx2y index=-2
    options snd-usb-caiaq index=-2
    # Ubuntu #62691, enable MPU for snd-cmipci
    options snd-cmipci mpu_port=0x330 fm_port=0x388
    # Keep snd-pcsp from being loaded as first soundcard
    options snd-pcsp index=-2
    --------------------------------------------

    I do not see the snd-hda-intel anywhere.
    I did not find my model in the HD-audio....txt file but willing to take some guesses.

    My problem / issue is that I just inherited a Dell Studio 1745 from my wife and the sound works OK on the speakers, but not on the headphone jacks (yes there are two headphone jacks). Likely to use the machine with the HDMI output later on so I need to understand this all much more.

    Cheers
    Last edited by mlamorey; January 15th, 2011 at 04:21 PM.

  8. #1208
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    1

    Re: ALSA Upgrade Script

    Hi,

    After running Alsa upgrade script with -d -s -c -i i see no sound devices.

    any idea?

  9. #1209
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    1

    Re: ALSA Upgrade Script

    1. Ubuntu 10.10

    Code:
    4. sudo ./AlsaUpgrade-1.0.23-2.sh -c
    Fails, attached log file.
    Attached Files Attached Files

  10. #1210
    Join Date
    Nov 2010
    Beans
    129
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: ALSA Upgrade Script

    I have a SB Audigy SE. I can get 2-channel stereo sound fine. I can get 5.1 sound but from the right speaker and subwoofer there's almost a "ping" sound that emits with the test sound when I do the test from the Sound Preferences window. When I try to play music I get no sound whatsoever. I edited the Daemon.conf file, uncommenting the "default-sample-channels = 2" and changing the 2 to 6, still the same behaviour exists.

    I did the scripting instructions at the beginning of this thread and I get an " alsa-driver-1.0.23 make failed". Is this because I'm running 2.6.35-24?
    Last edited by Splat_NJ; January 29th, 2011 at 03:14 AM.
    Merry Christmas and Happy Holidays to Everyone!

    Splat

Page 121 of 124 FirstFirst ... 2171111119120121122123 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •