Results 1 to 3 of 3

Thread: Audacity Problems

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    735
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Audacity Problems

    Hi

    This is my first post here! Im loving ubuntu...

    I have difficulty making audacity to work.....

    Does anyone have any experience with this?

    On the Playback setting I have many ALSA settings and only one OSS setting, on the Recording Setting I only have one ALSA and one OSS.

    I have tried various connections and have basically made little progress...any tips?

    THANKS!!!

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Location
    New Delhi, India
    Beans
    364
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Audacity Problems

    Ubuntu version? Audacity version?

    If ur unable to hear sound, pls go to Edit-->Preferences-->Audio IO. Usually ALSA default for the Device for Playback works, but try other settings.

    If ur trying to edit proprietary audio like mp3 etc, GStreamer codec must me installed. Also MP3 LAME library must be installed for export to mp3.

    Pls elaborate the issue.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    735
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Audacity Problems

    Thanks very much for your help....

    I am still having difficulty - cant figure out why...i think i need to keep playing with it to see what is the correct combination.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •