Results 1 to 3 of 3

Thread: atheros and Ubuntu 8.10

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    58

    atheros and Ubuntu 8.10

    Hi

    I use compaq c768TU laptop with atheros wifi chipset, now when I upgraded from 8.04 to 8.10 , the wifi broke and now when I try to compile madwifi , I get the following error :

    praveen@praveen-laptop:~/Desktop/madwifi-0.9.4$ sudo make
    Checking requirements... ok.
    Checking kernel configuration... ok.
    make -C /lib/modules/2.6.27-9-generic/build SUBDIRS=/home/praveen/Desktop/madwifi-0.9.4 modules
    make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.27-9-generic'
    CC [M] /home/praveen/Desktop/madwifi-0.9.4/net80211/ieee80211_power.o
    /home/praveen/Desktop/madwifi-0.9.4/net80211/ieee80211_power.c: In function 'ieee80211_pwrsave':
    /home/praveen/Desktop/madwifi-0.9.4/net80211/ieee80211_power.c:240: error: implicit declaration of function '__skb_append'
    make[3]: *** [/home/praveen/Desktop/madwifi-0.9.4/net80211/ieee80211_power.o] Error 1
    make[2]: *** [/home/praveen/Desktop/madwifi-0.9.4/net80211] Error 2
    make[1]: *** [_module_/home/praveen/Desktop/madwifi-0.9.4] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.27-9-generic'
    make: *** [modules] Error 2
    praveen@praveen-laptop:~/Desktop/madwifi-0.9.4$
    Please let me know what to do , I have already installed build-essentials.

    Praveen

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    77
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: atheros and Ubuntu 8.10

    I too have an atheros wifi chip. My wifi didnt break on upgrade to 8.10.

    However a few days later I did a full format and then a fresh 8.10 install. The wifi didnt work. I am using madwifi now (on 8.04 it worked with ndiswrapper). The wifi light doesnt work but its okay. I used the instructions here

    This one is more detailed.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tilst, Denmark
    Beans
    90
    Distro
    Ubuntu

    Re: atheros and Ubuntu 8.10

    My friend has a Toshiba A110 Sattelite and his Atheros works. You have to install the backports, update hardware drivers and install the 5-something driver. Can't find the howto right now, but it's something like that^
    Ubuntu User #23154, Linux User #475460

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •