Results 1 to 7 of 7

Thread: Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    20

    Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

    Hello everyone,

    I have Ubuntu Netbook 10.04 LTS installed on my laptop (Acer Aspire AO751h) which uses a Intel GMA500 graphics card. This requires me to have the Poulsbo (https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsVideoCardsPoulsbo) driver update installed.

    Every piece of software seems to work fine, except for the Thunderbird (v 3.08). Whenever I start the program, the graphics seems to have some kind of trouble. Some of the text can be seen, some not and when I move a window, a trail is left behind (there is a screen-shot available in the attachment).

    Does anyone here have a similar problem or does anyone know how this could be solved?

    Any kind of help is much appreciated!

    Thanks and best regards.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Rome, Italy
    Beans
    2,184

    Re: Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

    Quote Originally Posted by pirx82 View Post
    Hello everyone,

    I have Ubuntu Netbook 10.04 LTS installed on my laptop (Acer Aspire AO751h) which uses a Intel GMA500 graphics card. This requires me to have the Poulsbo (https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsVideoCardsPoulsbo) driver update installed.

    Every piece of software seems to work fine, except for the Thunderbird (v 3.08). Whenever I start the program, the graphics seems to have some kind of trouble. Some of the text can be seen, some not and when I move a window, a trail is left behind (there is a screen-shot available in the attachment).

    Does anyone here have a similar problem or does anyone know how this could be solved?

    Any kind of help is much appreciated!

    Thanks and best regards.
    Use thunderbird from tar.gz packages, not from repository.
    Don't ask me why but it works.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    20

    Re: Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

    Quote Originally Posted by lucazade View Post
    Use thunderbird from tar.gz packages, not from repository.
    Don't ask me why but it works.
    Hi, thanks for your quick reply.

    So, should I uninstall the Thunderbird which I got from repository and install the 3.1.4 version from their website? I never installed a tar.bz2 package before... But I'll try.

    Thanks again!
    Last edited by pirx82; September 26th, 2010 at 10:24 AM. Reason: spelling

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Toronto Canada
    Beans
    761
    Distro
    Ubuntu Studio 14.04 Trusty Tahr

    Re: Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

    I had this exact same problem yesterday.

    Try enabling Compiz if you haven't already. If you have Compiz, try disabling it. There seems to be a sticking point with desktop effects, I'm not sure, but for me, installing Compiz from the software center made the problem go away.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    20

    Re: Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

    Quote Originally Posted by MartyBuntu View Post
    I had this exact same problem yesterday.

    Try enabling Compiz if you haven't already. If you have Compiz, try disabling it. There seems to be a sticking point with desktop effects, I'm not sure, but for me, installing Compiz from the software center made the problem go away.
    Hi! Well, this just killed my Ubuntu. I installed Compiz and the screen just keeps looping between a blank screen and between showing some startup info. I will try to get in in safe mode and uninstall Compiz.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    20

    Re: Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

    OK, this seems now like a bit of a problem. I went to the command line and tried to uninstall "compiz" by typing:

    sudo apt-get remove compiz

    I was notified that compiz is not installed... However, it WAS installed without a doubt.

    I tried to start up the graphic mode by typing "startx" and I get a following message:

    xinit: No such file or directory (errno 2): unable to connect tp X server
    xinit: No such process (errno 3): Server error

    There is also a line which says:

    PSB: Failed to load module "Xpsb" (module does not exist, 0)

    Anyone knows how could I fix this? I hope it's not too serious. Thanks.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    20

    Re: Thunderbird graphics problem on AcerAspire AO751h

    Phew, I've solved the issue by reinstalling the Poulsbo drivers.

    OK, so I'm off to try the installation from Mozilla's webpage.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •