Results 1 to 10 of 283

Thread: Wired ethernet not getting detected

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    7
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Question Wired ethernet not getting detected

    Hello Everyone,

    I have installed Ubuntu 10.04-64 bit ( Lucid Lynx ) on my Dell Inspiron N4010 laptop.

    I'm unable to detect my wired ethernet.
    I tried searching for it extensively but I think I was unable to make sense out of the posts already present.

    I know this has something to do with the need to install the correct drivers.

    Also posting the output of few popular commands which I'm sure I would be asked to execute.

    ==========================================
    sudo ifconfig -a

    Output :
    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    ...........
    ...........

    No other interfaces were detected apart from loopback.
    ================================================
    lspci
    Output :
    ...........
    ...........
    03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation Device 4727 (rev 01)
    04:00.0 Ethernet controller: Atheros Communication AR8152 v1.1 Fast Ethernet (rev c1)
    =================================================
    ifup eth0
    Output :
    Ignoring unknown interface eth0=eth0
    =================================================
    Please let me know if you need any more information.

    Looking forward to some pointers on this issue.

    Cheers!
    Last edited by rbisawa; June 9th, 2010 at 06:26 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •