Results 1 to 1 of 1

Thread: How to Install MS TTS Engines in Wine

  1. #1
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    People's Republic of Chin
    Beans
    7

    Question [SOLVED]How to Install MS TTS Engines in Wine

    I solved the problem myself. I successfully installed MS TTS Engines with native MSI Installer.

    Are there any ways to install Microsoft TTS Engines 5.1 in Wine?

    The installation program do run in Wine, but some files are not copied.
    Wine Version: 1.1.29 (Clean one)
    The installation file I use: http://dict.hjenglish.com/publish/Mi...TTS_51_eng.msi
    This is the output.
    Code:
    (WinXP Mode)
    richard@richard-desktop:~/WineApps$ wine msiexec /i tts.msi
    wine: created the configuration directory '/home/richard/.wine'
    fixme:system:SetProcessDPIAware stub!
    fixme:iphlpapi:NotifyAddrChange (Handle 0x7cd4c9e8, overlapped 0x7cd4c9cc): stub
    fixme:shell:DllCanUnloadNow stub
    wine: configuration in '/home/richard/.wine' has been updated.
    fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"richard" (nil) 0x32f87c (nil) 0x32f880 0x32f874 - stub
    fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"richard" 0x12e0f8 0x32f87c 0x12e198 0x32f880 0x32f874 - stub
    fixme:msi:ACTION_HandleStandardAction unhandled standard action L"SetODBCFolders"
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub UnregisterTypeLibraries -> 3 ignored L"TypeLib" table values
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub UnregisterProgIdInfo -> 72 ignored L"ProgId" table values
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub RemoveFolders -> 1 ignored L"CreateFolder" table values
    
    (Win2K Mode)
    richard@richard-desktop:~/WineApps$ wine msiexec /i tts.msi
    fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"richard" (nil) 0x32f7bc (nil) 0x32f7c0 0x32f7b4 - stub
    fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"richard" 0x149908 0x32f7bc 0x133308 0x32f7c0 0x32f7b4 - stub
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub UnregisterTypeLibraries -> 3 ignored L"TypeLib" table values
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub UnregisterProgIdInfo -> 72 ignored L"ProgId" table values
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub RemoveFolders -> 1 ignored L"CreateFolder" table values
    
    (WinMe Mode)
    richard@richard-desktop:~/WineApps$ wine msiexec /i tts.msi
    fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"richard" (nil) 0x32f7bc (nil) 0x32f7c0 0x32f7b4 - stub
    fixme:advapi:LookupAccountNameW (null) L"richard" 0x149f68 0x32f7bc 0x1497c8 0x32f7c0 0x32f7b4 - stub
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub UnregisterTypeLibraries -> 3 ignored L"TypeLib" table values
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub UnregisterProgIdInfo -> 72 ignored L"ProgId" table values
    fixme:msi:msi_unimplemented_action_stub RemoveFolders -> 1 ignored L"CreateFolder" table values
    Thanks.

    Update: I copied the lost files in "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Speech" from my Windows XP and it's working right now. But there's no sound. I use ALSA in sound settings, but there's no problem playing other kind of sound in Wine. There are still some part lost in TTS engine, I'm afraid.
    Last edited by RichardGv; September 9th, 2009 at 07:20 AM. Reason: problem solved

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •