Help!
The integrated sound card (an SI7012) refuses to make sound and I'm at wits end. The motherboard is a FoxConn,the O/S is Hardy Heron, all updates applied as of this writing.

Here's what I have found...

aplay -l results in;
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: SI7012 [SiS SI7012], device 0: Intel ICH [SiS SI7012]
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0

lspci -v returns ths following for the sound card...

00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] AC'97 Sound Controller (rev a0)
Subsystem: Foxconn International, Inc. Unknown device 0c56
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 22
I/O ports at e000 [size=256]
I/O ports at e400 [size=128]
Capabilities: [48] Power Management version 2


I note the "Unknown Device 0c56", however it does recognize it as an AC'97 Sound Controller.
And this snippet is from lsmod...

snd_pcm_oss 42144 0
snd_mixer_oss 17920 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 78596 5 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 4868 0
pcspkr 4224 0
snd_seq_oss 35584 0
snd_seq_midi 9376 0
snd_rawmidi 25760 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 8320 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
button 9232 0
snd_seq 54224 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_mid i_event
snd_timer 24836 4 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 9612 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi ,snd_seq
snd 56996 17 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_ oss,snd_pcm,snd_seq_dummy,snd_se

So it 'sees the card, it 'recognizes' it as a sound controller, but it refuses to make any noise. I could go around the problem by installing a cheapie sound-blaster but that is really a non-solution because the MB is in a half-height case (need a half-height card) and it might be pushing the power-supply (only 250 Watts) to drive yet another (redundant even) sound card.