Results 1 to 3 of 3

Thread: PPP connects to Internet but cant use it in graphical apps

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Beans
    2

    PPP connects to Internet but cant use it in graphical apps

    Hello,

    Im running Kubuntu 8.04. Im using a 3G USB modem and i can connect to the Internet usign KPPP. In the console (with kconsole) i can easily resolve names and ping addresses.

    I have normal route and ifconfig output shows ppp0 normally with ip address. When i try to use firefox, konqeror, kmail, etc... they dont work.

    Strangely enough, if i put firefox in OFFline mode it works, also in KnetworkManager -> Options -> Show Connection Information it reports "No active device"....

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Romania
    Beans
    80
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: PPP connects to Internet but cant use it in graphical apps

    Try configuring you connection with
    Code:
    sudo pppoeconf
    in Konsole.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Beans
    2

    Unhappy Re: PPP connects to Internet but cant use it in graphical apps

    Hi,

    if i run sudo pppoeconf it only shows up eth0 and wifi0 as active devices, it does a unsuccefull scan on each, and it closes.

    Maybe, i'm doing something wrong....but else...if i use kppp, and i get connected to the Internet, why isnt it detected by the apps running on the desktop only on console. Weird!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •