Results 1 to 4 of 4

Thread: Installation Problems (I think SATA)

  1. #1

    Installation Problems (I think SATA)

    Hey Guys,

    I dled the x64 bit Ubuntu 8.04 Tried to install it and it went to the initramfs prompt, I think it's not seeing my hard drive because of the SATA controller, Controller info is as follows:

    Identification
    Vendor: ‎nVidia Corporation

    Description: ‎MCP65 SATA Controller

    Media class: ‎IDE interface

    Connection
    Bus: ‎PCI

    PCI domain: ‎0

    Bus PCI #: ‎0

    PCI device #: ‎10

    PCI function #: ‎0

    Vendor ID: ‎0x10de

    Device ID: ‎0x045d

    Sub vendor ID: ‎0x147b

    Sub device ID: ‎0x1c39

    Misc
    Module: ‎ahci

    Can some one please help if you are in the US I will call you if you have the time, Thanks,

    Michael

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    /earth/US/Illinois
    Beans
    1,705
    Distro
    Ubuntu

    Re: Installation Problems (I think SATA)

    It should detect your drives fine . What other hardware do you have and did it display any errors?

    You may try using these boot parameters as they have fixed this issue for a few users. Here's how: Just hit F6 at the first menu on the Ubuntu disc and add
    Code:
    all_generic_ide floppy=off irqpoll
    to the boot options.
    Last edited by EXCiD3; May 18th, 2008 at 04:15 AM.
    Dialup or no internet on your Ubuntu box? Have no fear, Keryx is here! Keryx Project
    My blog

  3. #3
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Hopkinsville, Kentucky
    Beans
    45
    Distro
    Ubuntu 6.06

    Re: Installation Problems (I think SATA)

    The problem actually is that it doesn't seem to see the SATA drives with certain controllers. It's got to be more complicated than that because the irqpoll parameter alone solved it for me. Additionally I could ALSO solve the problem by disabling USB legacy support in the BIOS. I'm still not sure why that works, but when I'm using a USB keyboard, I can disable legacy support and everything works fine without passing any parameters.

    I have two computers that require this, an MSI AMD 64 system, and an Intel motherboard with a quadcore processor. So it happens on several models of motherboards.
    Last edited by tofuconfetti; May 18th, 2008 at 04:37 AM. Reason: corrected punctuation
    JM

  4. #4

    Re: Installation Problems (I think SATA)

    Thanks guys I will give that a shot and see if it works, Appreciate the help very much I love ubuntu and was very upset by not being able to install it.

    Thanks Again,
    Michael

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •