Results 1 to 5 of 5

Thread: ATI does it again. Compiz and videoplayback doesn't work...

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Hungary
    Beans
    44
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    ATI does it again. Compiz and videoplayback doesn't work...

    So I have Hardy Herdon on my laptop.
    First of all congratulations for the developers! They did a great job!

    But ATI doesn't work well..

    If I use the fglrx the videoplayback is terrible. It's lagging and the resolution is low... FF3 is also slow... But I got Compiz!
    If I choose ati instead of fglrx I got a fast FF3 and a beautiful videoplayback. But no Compiz...

    What's the solution?
    Thinkpad T61 and PowerMac G4 FW800 (both Karmic)

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    445
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: ATI does it again. Compiz and videoplayback doesn't work...

    Did you use the hardware manager to install your driver? That driver should do all you need, at least I think
    check out linuxmce! It's the future of home media centers. It is flat out the most amazing piece of linux software I've ever seen.

    http://www.linuxmce.com

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Ireland
    Beans
    517

    Re: ATI does it again. Compiz and videoplayback doesn't work...

    I'm using a crappy ATI x1400, video playback + Compiz is fine, however games+ compiz= choppy. Just so you dont go mad until a fix comes your way, use fusion-icon..it'll let ya switch compiz on and off from your desktop. good luck
    "It is one thing to show a man that he is in an error, and another to put him in possession of the truth." (John Locke)

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    14

    Re: ATI does it again. Compiz and videoplayback doesn't work...

    This thread here helped me get it to work. I have an ATI Radeon 9000 on an IBM Thinkpad T40.

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=507332

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Uk
    Beans
    342
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: ATI does it again. Compiz and videoplayback doesn't work...

    If you are using the 'ati' driver, 3D acceleration is not enabled. To enable it follow this tutorial

    http://edhewitt.co.uk/2008/03/24/fix...deon-on-linux/

    & then use this tutorial to improve performance

    http://edhewitt.co.uk/2008/04/07/twe...deon-in-linux/
    Acer Aspire Revo R3600 - Intel Atom 1.6Ghz, 4GB RAM, 160GB HDD, nVidia ION
    Free of Windows since :22nd Dec 07
    My Blog

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •