Results 1 to 2 of 2

Thread: Wireless network can't connect after successfully routing X over PVR-350 tv-out

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Beans
    34

    Wireless network can't connect after successfully routing X over PVR-350 tv-out

    Please help me troubleshoot my networking problem. Here's what I did:

    1) Boot to mythbuntu cd, wireless works out-of-the-box, including WPA!!
    2) Choose install. Default options mostly everywhere, use whole disk.
    3) Select PVR-350 as capture card. Scan for channels.
    4) Run Update Manager and get 60+ updates over the wireless connection.

    At this point, wireless works flawlessly, roaming mode through network manager, big signal strength, couldn't be smoother. Then...

    5) Follow instructions here http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=568074 to get X running over the PVR-350 tv-out.

    Everything looks good, live tv works, recording works, XFCE on my TV, BUT...now my wireless won't associate with the router. Several wireless networks (mine plus neighbors) are listed in the network manager dropdown list, but they all show no signal strength. If I choose my network, network manager tries to connect, but gives up and goes back to the wired connection after a little while. If I try to use a manual config, same thing happens when it tries to associate.

    But wait, it gets weirder: While researching the trouble, I found a post that said that sometimes ACPI can interfere with this particular wireless card, so i set pci=noacpi in the grub boot menu.lst. After rebooting, the networks still show no signal strength, but then it appears that I can associate. However, although network manager indicates it is connected, I can't ping the router, can't surf, etc. i.e. not really connected.

    Now, I admit that my wireless card is known to be somewhat troublesome (Eidemax with RT61 chip), but there is no question it worked before the X over tv-out step. Sure, I could try installing serial monkey drivers or use ralink's with ndiswrapper, but it worked out of the box before! Is that too much to ask???

    Does the fact that I can see all the networks, but they all show no signal strength indicate a particular type of networking problem?

    I have not tried turning WPA off on my router to see if I can make a basic connection. BUT IT WORKED BEFORE...

    Any ideas????
    Last edited by therealbrewer; November 27th, 2007 at 02:14 AM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Wireless network can't connect after successfully routing X over PVR-350 tv-out

    Well, so can you narrow down which step from that 350 output caused it? Perhaps do them incrementally to see if its say the linux-ubuntu-modules package being installed or something like that.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •