Results 1 to 4 of 4

Thread: Newbie Problem

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    SW England
    Beans
    14
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Newbie Problem

    Hi

    I am trying to get MythTV to work on my system. I think I am having finger trouble but before I keep trying I have a quick question.

    My Card is a Pinnacle PCTV Rave, With it I can watch TV on my Ubuntu Box using TVTime.

    When I try and set up the backend mythTV can see this card.

    However I can not set it up.

    My question is, should it work, or am I wasting my time.

    Thanks in advance

    Peter

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Beans
    120
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: Newbie Problem


  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    SW England
    Beans
    14
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: Newbie Problem

    Hi

    No, mine is a very old card. However I have discovered one problem the last application to use the card "hangs on to it".

    I have fiddled some more and now have a picture and out of sync sound. (Funnily the sound stays on even when I close MythTV.

    However it looks as if I am getting somewhere, but slowly!

    Thanks, I will be back

    Peter

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    38

    Re: Newbie Problem

    peter, how are you getting the sound out of your tuner card? try a jack from the tuner card to the line in of your sound card if youre not already.

    and what are your alsamixer settings? im guessing that would be a bttv tuner card? in which case you'll need to mute the audio input you are recording.

    theres lots of info on the mythtv wiki that might help.
    hello. thanks for reading my post
    GA-7N400 mobo, athlon xp 3200+, 1 gig duel channel ddr
    winfast leadtek 7300GT, Technisat AirStar 2 DVB-T
    onboard sound and lan

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •