Results 1 to 2 of 2

Thread: LM 14 KDE graphic drivers installed, but do nothing

  1. #1
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    53

    LM 14 KDE graphic drivers installed, but do nothing

    So I have LM 14 KDE and I am having issues with my graphic card drivers. I think I finally managed to get them installed, but they don't do anything. I tried to open Steam and the task on the bottom panel and then disappear. Upon further reading, I determined because the drivers were having issues. Then I tried to install and run f.lux and redshift (programs that change the gamma of the screen so it's easier on your eyes) and it was the same thing. It would hover and then just disappear. I included some screenshots to show you what I am talking about being installed and not working....

    I really want to get this issue squared away once and for all. Yes, I have done TONS of reading. Too much to the point where I can't even remember what I have read.

    Thanks people!


    EDIT: I ran "sudo nvidia-xconfig" and this is what returned:

    Code:
    Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".
    Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
    New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'
    so I went to that folder and I have this:

    Code:
    # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
    # nvidia-xconfig:  version 304.64  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-12)  Tue Oct 30 12:04:46 PDT 2012
    
    
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Layout0"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    
        # generated from default
        Identifier     "Mouse0"
        Driver         "mouse"
        Option         "Protocol" "auto"
        Option         "Device" "/dev/psaux"
        Option         "Emulate3Buttons" "no"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    
        # generated from default
        Identifier     "Keyboard0"
        Driver         "kbd"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "Monitor0"
        VendorName     "Unknown"
        ModelName      "Unknown"
        HorizSync       30.0 - 83.0
        VertRefresh     56.0 - 76.0
        Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "Device0"
        Driver         "nvidia"
        VendorName     "NVIDIA Corporation"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen0"
        Device         "Device0"
        Monitor        "Monitor0"
        DefaultDepth    24
        SubSection     "Display"
            Depth       24
        EndSubSection
    EndSection
    I then ran "lspci -nn | grep -i vga" and got:

    Code:
    00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09)
    01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] [10de:0df4] (rev a1)
    Then "sudo lshw -C display" and got:

    Code:
    *-display               
           description: VGA compatible controller
           product: GF108 [GeForce GT 540M]
           vendor: NVIDIA Corporation
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:01:00.0
           version: a1
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm msi pciexpress vga_controller bus_master cap_list rom
           configuration: driver=nvidia latency=0
           resources: irq:16 memory:f6000000-f6ffffff memory:e0000000-efffffff memory:f0000000-f1ffffff ioport:e000(size=128) memory:f7000000-f707ffff
      *-display
           description: VGA compatible controller
           product: 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           vendor: Intel Corporation
           physical id: 2
           bus info: pci@0000:00:02.0
           version: 09
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
           configuration: driver=i915 latency=0
           resources: irq:51 memory:f7400000-f77fffff memory:d0000000-dfffffff ioport:f000(size=64)
    Not sure if this helps. BTW, I am using an Nvidia Geforce 540m.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Scozzar; February 24th, 2013 at 02:15 AM. Reason: More information

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    53

    Re: LM 14 KDE graphic drivers installed, but do nothing

    Anyone....?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •