Results 1 to 7 of 7

Thread: Can't play sound in Kubuntu 12.04

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Illinois, USA
    Beans
    51
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Can't play sound in Kubuntu 12.04

    I just installed Kubuntu 12.04 on my computer, and I can't play sound when viewing YouTube videos. Any suggestions? Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavík, Ísland
    Beans
    9,953
    Distro
    Lubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: Can't play sound in Kubuntu 12.04

    About problems due to upgrading
    Bringing old hardware back to life.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    9,041
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Can't play sound in Kubuntu 12.04

    Sometimes the playback device is muted by default. (I never understand why that would be, but it does seem to happen sometimes on Kubuntu.) To fix this problem, you need to run "sudo apt-get install pavucontrol" then run the pavucontrol program from a terminal or by pressing Alt-F2 and typing "pavucontrol" in the box that appears. Look through the tabs and see if either the input or output device is muted. You can tell by whether the little mute icon appears depressed or not.

    Hope that helps.
    If you ask for help, please have the courtesy to check for responses and thank the people who helped you.

    Blog · Linode System Administration Guides · Android Apps for Ubuntu Users

  4. #4
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Illinois, USA
    Beans
    51
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: Can't play sound in Kubuntu 12.04

    Quote Originally Posted by SeijiSensei View Post
    Sometimes the playback device is muted by default. (I never understand why that would be, but it does seem to happen sometimes on Kubuntu.) To fix this problem, you need to run "sudo apt-get install pavucontrol" then run the pavucontrol program from a terminal or by pressing Alt-F2 and typing "pavucontrol" in the box that appears. Look through the tabs and see if either the input or output device is muted. You can tell by whether the little mute icon appears depressed or not.

    Hope that helps.
    That worked! I went to the "playback" tab, and changed the ALSA plug setting from Built-in Audio Analog Stereo to SB Audigy Analog Stereo. Thanks!

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Metro Boston
    Beans
    9,041
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Can't play sound in Kubuntu 12.04

    If that was the issue, and not muting, you should look at System Settings > Multimedia > Phonon. That lets you select the audio device to be used for a variety of different situations.
    If you ask for help, please have the courtesy to check for responses and thank the people who helped you.

    Blog · Linode System Administration Guides · Android Apps for Ubuntu Users

  6. #6
    Join Date
    Sep 2011
    Beans
    12

    Re: Can't play sound in Kubuntu 12.04

    Quote Originally Posted by SeijiSensei View Post
    Sometimes the playback device is muted by default. (I never understand why that would be, but it does seem to happen sometimes on Kubuntu.) To fix this problem, you need to run "sudo apt-get install pavucontrol" then run the pavucontrol program from a terminal or by pressing Alt-F2 and typing "pavucontrol" in the box that appears. Look through the tabs and see if either the input or output device is muted. You can tell by whether the little mute icon appears depressed or not.

    Hope that helps.
    Divine intervention! Thankyou sejisensei. Now i can listen to youtube videos again for the first time in 2 weeks

  7. #7
    Join Date
    Oct 2013
    Beans
    21

    Re: Can't play sound in Kubuntu 12.04

    I have trouble with sound too, I'm install Kubuntu 13.10 and all working fine, I also play video with sound ok untill today I playing video withouth have sound I had install pavucontrol and see the "taskbar" running sound but I can't hear anything, I had testing in Window 8 in dualboot and it's also play with sound ok, just Kubuntu I can't unserstand why it suddenlly can't play it !!??

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •