Running 12.04

I am connected on a wireless network but

ping www.ubuntu.com

dosen't return anything.
All other devices in the house can browse the net on this very same network (including mobile phones and laptop running windows 7).
I have no clue what I'm doing.
Been reading similar posts for the last couple hours.
Here are some info you might need:


Code:
route -n

Destination   Gateway        Genmask         Flags   Metric  Ref   Use  Iface
0.0.0.0       192.168.2.1    0.0.0.0         UG      0       0     0    wlan0
169.254.0.0   0.0.0.0        255.255.0.0     U       1000    0     0    wlan0
192.168.2.0   0.0.0.0        255.255.255.0   U       2       0     0    wlan0
Code:
ifconfig

eth0   Link encap:Ethernet HWaddr 00:26:6c:6f:e8:3e
       UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
       RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqeuelen:1000
       RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
       Interrupted:43

lo     Link encap:Local Loopback
       inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
       inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
       UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
       RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqueuelen:0
       RX bytes:240 (240.0 B) TX bytes:240 (240.0 B)

wlan0  Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:44:61:ad:8d
       inet addr:192.168.2.12 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
       inet6 addr: fe80::216:44ff:fe61:ad8d/64 Scope:Link
       UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500 Metric:1
       RX packets:832 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       Tx packets:1240 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqueuelen:1000
       RX bytes 227899 (227.8 KB)  TX bytes:126326 (126.3 KB)
Code:
iwconfig

lo     no wireless extensions.

wlan0  IEEE 802.11bgn  ESSID:''Lucien''
       Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz Access Point: 00:13:A3:38:13:21
       Bit Rate=54 Mb/s    Tx-Power=15 dBm
       Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
       Power Management:off
       Link Quality=70/70  Signal level=-40 dBm
       Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
       Tx excessive retries:0  Invalid miscs:123   Missed beacon:0

eth0   no wireless extensions.
please help!

P.S. First time post, not sure about formatting...