Results 1 to 5 of 5

Thread: VPN Server not working (?) - using pptpd

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    London
    Beans
    111

    VPN Server not working (?) - using pptpd

    Hi,

    I had to reinstall my system when I upgraded to 12.04.
    Unfortunately, although it was previously working, the VPN server isn't working as I wanted.

    I followed the guide here: http://blog.riobard.com/2011/11/12/pptp-vpn-on-ubuntu

    Sadly I can't connect.

    The service is running.
    I see that pptpd is listening to port 1723.

    The strange thing is: I previously had a ppp virtual network adapter, but this is no longer the case. When I look at ifconfig -a, I just get the network adapter eth0 and the loopback interface.

    Any help would be much appreciated...

    Thanks,

    Chris
    Ubuntu - free and good!

    d3ngar's blog (don't post often)

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Beans
    2,050

    Re: VPN Server not working (?) - using pptpd

    Isn't there a server logfile you can view for pptpd, so you know what's happening when you try to connect? I know there is for the OpenVPN server. I find that very helpful for debugging VPN server installations.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    London
    Beans
    111

    Re: VPN Server not working (?) - using pptpd

    Quote Originally Posted by ahallubuntu View Post
    Isn't there a server logfile you can view for pptpd, so you know what's happening when you try to connect? I know there is for the OpenVPN server. I find that very helpful for debugging VPN server installations.
    Well, there seems to be some logging issue...

    I think the logging should happen in /var/log/wtmp, but the file is empty.
    Ubuntu - free and good!

    d3ngar's blog (don't post often)

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    London
    Beans
    111

    Re: VPN Server not working (?) - using pptpd

    Well, I did some installing and installed ufw and added 1723 and 22 to the allowed list.

    Also strange: when I use the command
    Code:
    service pptpd status
    I get no response.

    I enabled logging on the firewall and I can see that I'm getting blocked.

    Code:
    Nov 19 0   kernel: [15491.072669] [UFW BLOCK] IN=eth0 OUT= MAC=00:XX:25:e4:XX:7d:00:XX:9f:4d:93:76:XX:00 SRC=222.94.138.25 DST=192.168.1.103 LEN=64 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=45 ID=57419 DF PROTO=TCP SPT=58938 DPT=51413 WINDOW=65535 RES=0x00 SYN URGP=0
    I can't add the port 1723 to the allowed list, as it's already on there. I obviously restarted the service too.
    Ubuntu - free and good!

    d3ngar's blog (don't post often)

  5. #5
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    London
    Beans
    111

    Re: VPN Server not working (?) - using pptpd

    The problem still persists...

    Anyone know about pptpd on Ubuntu 12.04?
    Ubuntu - free and good!

    d3ngar's blog (don't post often)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •