Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Beans
    82
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    I installed Ubuntu 12.10 Beta 2 this morning, but got a blank screen after the installation and reboot. Please see the attached screen shot.

    Any help will be highly appreciated.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Nov 2010
    Beans
    82
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    Anyone please?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Austria
    Beans
    135
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    Is this also happening with the current daily dvd image?

    http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/

  4. #4
    Join Date
    Nov 2010
    Beans
    82
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    I haven't tried yet, but I did update the system after the install by doing Ctrl+Alt+F2 to log into the terminal and running apt-get update and upgrade. The update does not help. I assume the update is the same as the daily image?

  5. #5
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    5,435
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    In terminal you can try:

    sudo apt-get install ubuntu-desktop
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    5,435
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    What are the specs of your PC?
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  7. #7
    Join Date
    Nov 2010
    Beans
    82
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    apt-get install ubuntu-desktop tells me I already have the latest ubuntu desktop.

    here are the specs:

    CPU: Pentinum 4 2.8GHz
    RAM: 2GB
    Graphic card: NVIDIA GeForce4 4000 64MB RAM

    Thanks in advance.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2010
    Beans
    82
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    I think the problem is caused by a bad video card. I am going to see if I can change the video card and try again.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2010
    Beans
    82
    Distro
    Ubuntu Studio 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    OK, I gave up on that old pc because I could not find a video card to replace the current one. Got a different and better pc to test 12.10. Now it is working.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    5,435
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Blank screen after install ubuntu 12.10 Beta 2

    Quote Originally Posted by CodingBeaver View Post
    apt-get install ubuntu-desktop tells me I already have the latest ubuntu desktop.

    here are the specs:

    CPU: Pentinum 4 2.8GHz
    RAM: 2GB
    Graphic card: NVIDIA GeForce4 4000 64MB RAM

    Thanks in advance.
    You can try and use =nomodeset during your installation but 12.10 will not work with that graphics card... perhaps llvmpipe.. which is just awful. (or definetly try xubuntu or kubuntu. Kubuntu will revive and find good use for older graphics cards and the old P4s. I have a quantal install of Kubuntu that is just great on an old nVidia.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •