Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    20

    Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    I have a fresh up to date 12.04 mythbuntu installation. I use DVB-T via a hauppage card. For some reasons the LiveTV stutters a bit most of the time. If I pause for a second the stream runs smooth again. In previous mythbuntu installations this was much better. The TV buffering seams not to run anymore in an optimized way. Any thoughts?
    (my installation: Intel i3-2000T processor as CPU and GPU)

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Christchurch, NZ
    Beans
    3,239

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    Quote Originally Posted by Steve666 View Post
    I have a fresh up to date 12.04 mythbuntu installation. I use DVB-T via a hauppage card. For some reasons the LiveTV stutters a bit most of the time. If I pause for a second the stream runs smooth again. In previous mythbuntu installations this was much better. The TV buffering seams not to run anymore in an optimized way. Any thoughts?
    (my installation: Intel i3-2000T processor as CPU and GPU)
    I believe this has been fixed in 0.25-fixes. Update via mythbuntu-repos.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    63

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    Also check your playback profiles. Some of them were removed, So you need to choose another one.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    20

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    Thanks for your replies.

    The latest 0.25 repos-fixes were already installed.
    I will try to change the playback settings. Has anybody a satisfying setting for a Intel i3-2100 CPU/GPU processor?
    Last edited by Steve666; September 30th, 2012 at 06:41 PM.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    20

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    I played around with some different playback profiles. The problem stays. But maybe I have not chosen the right combination.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Christchurch, NZ
    Beans
    3,239

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    Quote Originally Posted by Steve666 View Post
    I played around with some different playback profiles. The problem stays. But maybe I have not chosen the right combination.
    What have you tried?

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    225

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    I had this problem too when I first installed 0.25:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1956746

    I "fixed" it by using the vdpau decoder for all TV playback. Unfortunately with your Intel GPU you don't have that option.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    20

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    Unfortunatly, I am using the GPU of the Intel i3-2100T CPU thus cannot use VDPAU.
    I tried almost every combination of the playback options. Still the problem persists: Usually the Live-TV stutters when I switch the channel. Then I have to pause for a second and afterwards it works almost fine (still not always a smooth picture).

  9. #9
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    3

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    I have the same problem, using mythbuntu 12.04/mythtv 0.25 with intel G630T integrated graphics.

    On liveTV, I have to pause for a second, otherwise it laggs every 3-4 secs. Tried playing around with playback profiles, deinterlacers, buffers etc. to no avail.

    This is annoying as hell and basically breaks liveTV on Intel chipsets

  10. #10
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Christchurch, NZ
    Beans
    3,239

    Re: Live TV stutters- most of the time I have to pause for a second

    Quote Originally Posted by maxxx1234 View Post
    I have the same problem, using mythbuntu 12.04/mythtv 0.25 with intel G630T integrated graphics.

    On liveTV, I have to pause for a second, otherwise it laggs every 3-4 secs. Tried playing around with playback profiles, deinterlacers, buffers etc. to no avail.

    This is annoying as hell and basically breaks liveTV on Intel chipsets
    What playback profile are you using and which have you tried?

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •