Results 1 to 5 of 5

Thread: Mouse and/or Sound problems with Diablo II

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Beans
    8

    Red face Mouse and/or Sound problems with Diablo II

    Hello, guys!

    I bought Diablo II and its extension recently, and I installed on my laptop using Wine. Quite tricky the installation process with the multiple discs, but I installed the game at last.

    The problems start when I run Diablo II using Wine, whether I run it in fullscreen mode, or windowed. So, let's begin:

    Fullscreen Mode:

    Prologue cinematics always sound, but when I enter the first screen, there are 2 choices:

    • Sounds perfectly ambiance and voices, but the mouse jumps when I move the cursor or I click the screen.
    • Doesn't sound at all, and the mouse jumps when I move the cursor or I click the screen.


    I googled a while, trying to get a solution, but nothing came to light. Maybe I didn't searched enough. But anyway, I decided to run Diablo II windowed, to see if I could play it normally, but...

    Windowed Mode:

    • The mouse works perfectly, but the sound doesn't. It plays the background music in the main screen, but when I start to play the sounds goes away.
    • The mouse works perfectly, but the sound doesn't work at all, 'cause as I start the game, there's no sound.


    I use Ubuntu 11.10, and my Wine version is 1.3.28. What says the terminal while I'm running the game? Let's see...

    Fullscreen Mode:

    Code:
    wraakvol@AsgeirrCorp:~$ wine /home/wraakvol/.wine/drive_c/Program\ Files/Diablo\ II/Game.exe
    fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
    fixme:ntdll:find_reg_tz_info Can't find matching timezone information in the registry for bias 240, std (d/m/y): 11/03/2012, dlt (d/m/y): 14/10/2012
    fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32e9e8,0x00000000), stub!
    fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    fixme:d3d_surface:wined3d_surface_flip Ignoring flags 0x1.
    err:xvidmode:ComputeGammaFromRamp ramp not uniform (max=0.877252, min=0.004487, avg=0.363268), rejected
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 4 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:dsalsa:IDsDriverBufferImpl_SetVolumePan (0x4275a90,0x427ea7c): stub
    fixme:dsalsa:IDsDriverBufferImpl_SetVolumePan (0x4275a90,0x427ea7c): stub
    fixme:dsalsa:IDsDriverBufferImpl_SetVolumePan (0x4275a90,0x427ea7c): stub
    fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    err:xvidmode:ComputeGammaFromRamp ramp not uniform (max=0.877252, min=0.004487, avg=0.363268), rejected
    fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats
    err:ddraw:ddraw_surface7_Flip Can't find a flip target
    err:ddraw:ddraw_surface7_Flip Can't find a flip target
    fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    err:xvidmode:ComputeGammaFromRamp ramp not uniform (max=0.877252, min=0.004487, avg=0.363268), rejected
    fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    err:xvidmode:ComputeGammaFromRamp ramp not uniform (max=0.877252, min=0.004487, avg=0.363268), rejected
    err:xvidmode:ComputeGammaFromRamp ramp not uniform (max=0.877252, min=0.004487, avg=0.363268), rejected
    err:xvidmode:ComputeGammaFromRamp ramp not uniform (max=0.873086, min=0.010148, avg=0.365768), rejected
    fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    fixme:d3d:resource_check_usage Unhandled usage flags 0x8.
    err:xvidmode:ComputeGammaFromRamp ramp not uniform (max=0.877252, min=0.004487, avg=0.363268), rejected
    Windowed Mode:

    Code:
    wraakvol@AsgeirrCorp:~$ wine /home/wraakvol/.wine/drive_c/Program\ Files/Diablo\ II/Game.exe -w
    fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
    fixme:ntdll:find_reg_tz_info Can't find matching timezone information in the registry for bias 240, std (d/m/y): 11/03/2012, dlt (d/m/y): 14/10/2012
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 4 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:alsa:AudioClient_GetMixFormat Don't know what to do with 32 channels, pretending there's only 2 channels
    fixme:dsalsa:IDsDriverBufferImpl_SetVolumePan (0x16f9c8,0x1789b4): stub
    fixme:dsalsa:IDsDriverBufferImpl_SetVolumePan (0x16f9c8,0x1789b4): stub
    fixme:dsalsa:IDsDriverBufferImpl_SetVolumePan (0x16f9c8,0x1789b4): stub

    So, as you see, I haven't enjoyed my game so far. And I really don't want to think I've wasted €15 for nothing.

    Any ideas, or suggestions?
    Last edited by Wraakvol; February 24th, 2012 at 10:38 PM. Reason: Adding more info...

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    302

    Re: Mouse and/or Sound problems with Diablo II

    I recommend you try using a glide wrapper http://www.svenswrapper.de/english/index.html
    Extract the files into your diablo II folder then run the exe, select to run using desktop resolution. Then run the diablo II video test and select glide.
    I don't know if it will solve your problem, but you can try anyways.

    You may also want to try running the latest version 1.4-rc5

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Beans
    8

    Unhappy Re: Mouse and/or Sound problems with Diablo II

    Soulcage:

    I tried your solution and... it didn't work at all!

    I attach what error gave me (.jpg file), and what the terminal said:

    Code:
    wraakvol@AsgeirrCorp:~$ wine /home/wraakvol/.wine/drive_c/Program\ Files/Diablo\ II/glide-init.exe 
    fixme:dwmapi:DwmIsCompositionEnabled 0x3dced1
    fixme:dwmapi:DwmEnableComposition (0) stub
    wine: Unhandled exception 0xc0000090 at address 0x6bdd7c02 (thread 0009), starting debugger...
    fixme:ntdll:find_reg_tz_info Can't find matching timezone information in the registry for bias 240, std (d/m/y): 11/03/2012, dlt (d/m/y): 14/10/2012
    Process of pid=0008 has terminated
    No process loaded, cannot execute 'echo Modules:'
    Cannot get info on module while no process is loaded
    No process loaded, cannot execute 'echo Threads:'
    wraakvol@AsgeirrCorp:~$ process  tid      prio (all id:s are in hex)
    0000000e services.exe
    	0000001a    0
    	00000014    0
    	00000010    0
    	0000000f    0
    00000011 winedevice.exe
    	00000016    0
    	00000013    0
    	00000012    0
    00000017 plugplay.exe
    	0000001b    0
    	00000019    0
    	00000018    0
    0000001c explorer.exe
    	0000001d    0
    You must be attached to a process to run this command.
    No process loaded, cannot execute 'detach'
    So, here we are again...

    I think if I run an older version of Wine maybe the test (and hopefully the game) will run without problems. Anyway, I'll try it tomorrow, after my breakfast.

    Newbie question: Should I report it?
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Wraakvol; February 26th, 2012 at 04:53 AM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    302

    Re: Mouse and/or Sound problems with Diablo II

    Sometimes that glidewrapper gets broken then eventually fixed, oh well probably wouldn't of helped anyways.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2012
    Beans
    8

    Wink Re: Mouse and/or Sound problems with Diablo II

    Well, I played Diablo II in windowed mode last night and 5 minutes ago, and it works perfectly. I don't know what did I change, though.

    In full-screen I have the same problem as I mentioned, so, I'll just play it as I did: windowed.

    PS: I love how sounds in French... Diablo, le Seigneur de la Terreur...

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •