Results 1 to 3 of 3

Thread: Sound not working in Ubuntu 11.04 (C-Media Electronics Inc CMI8788)

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    8

    Sound not working in Ubuntu 11.04 (C-Media Electronics Inc CMI8788)

    Hello,

    I have Ubuntu beta 11.04 (latest version) running on a machine with a sound card with the C-Media Electronics Inc CMI8788 chipset. According to the alsa page, this chipset is supported. However, here it says I should use PulsedAudio (?). Anyway, when I'm trying to follow the first guide I get on a complete dead end. Maybe this is because the guide was written in 2008 and no edits have been made ever since.

    Anyway, it tells me to use /proc/asound/cards at some point but there is no such thing in the most recent version of Ubuntu.

    I have to edit /etc/modules.conf or /etc/modutils but neither of them exist.

    I have to use alsamixer. The mixer is installed and it's the most recent version, but this is the error message I get.

    Code:
    cannot open mixer: File or directory doesn't exist
    Can somebody point me in the right direction to get this working or should I just buy a sound card that has better support?

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Beans
    3

    Re: Sound not working in Ubuntu 11.04 (C-Media Electronics Inc CMI8788)

    I just bought Asus Xonar DS PCI 7.1 (CMI8788) on my desktop, and still couldn't make it work.

    I will write back if I find something.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Beans
    153

    Re: Sound not working in Ubuntu 11.04 (C-Media Electronics Inc CMI8788)

    Did you get your xonar card working?
    I have a xonar DG and haven't figured out how to get system to see it.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •