Results 1 to 4 of 4

Thread: usb keyboard not working ubuntu 11.10

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    2

    usb keyboard not working ubuntu 11.10

    I installed ubuntu on my T500 laptop a couple of days ago and everything was working fine. Today I plugged a usb keyboard and mouse directly into 2 of the usb ports. I then powered up. Everything was fine during the boot process I used the usb keyboard to select the boot option first in the windows - ubuntu choice and then in grub to move between the options and select one. When I am presented with the login prompt i use the usb keyboard to enter the password and that works as expected. When i try to use the usb keyboard anytime after that it doesn't do anything. The laptop keyboard works fine and the usb mouse works.

    In searching the forums I found lots of usb problems described but my situation seems too be a little different. Reading the man pages there was a suggestion that it might be possible to add an entry to /etc/modules for ukbd but that doesn't appear to make any difference.

    when I run dmesg | grep usb I get:

    [ 0.376092] usbcore: registered new interface driver hub
    [ 0.376116] usbcore: registered new device driver usb
    [ 1.292058] usb 4-1: new full speed USB device number 2 using uhci_hcd
    [ 1.704074] usb 6-1: new low speed USB device number 2 using uhci_hcd
    [ 2.136075] usb 6-2: new low speed USB device number 3 using uhci_hcd
    [ 9.359375] input: Microsoft Microsoft Basic Optical Mouse v2.0 as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb6/6-1/6-1:1.0/input/input4
    [ 9.360947] generic-usb 0003:045E:00CB.0001: input,hidraw0: USB HID v1.11 Mouse [Microsoft Microsoft Basic Optical Mouse v2.0 ] on usb-0000:00:1d.0-1/input0
    [ 9.377378] input: Microsoft Wired Keyboard 600 as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb6/6-2/6-2:1.0/input/input5
    [ 9.377530] generic-usb 0003:045E:0750.0002: input,hidraw1: USB HID v1.11 Keyboard [Microsoft Wired Keyboard 600] on usb-0000:00:1d.0-2/input0
    [ 9.408334] input: Microsoft Wired Keyboard 600 as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb6/6-2/6-2:1.1/input/input6
    [ 9.408476] generic-usb 0003:045E:0750.0003: input,hidraw2: USB HID v1.11 Device [Microsoft Wired Keyboard 600] on usb-0000:00:1d.0-2/input1
    [ 9.408513] usbcore: registered new interface driver usbhid
    [ 9.408516] usbhid: USB HID core driver

    when I do: /etc$ lsusb

    I get:

    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 002: ID 08ff:2810 AuthenTec, Inc. AES2810
    Bus 006 Device 002: ID 045e:00cb Microsoft Corp. Basic Optical Mouse v2.0
    Bus 006 Device 003: ID 045e:0750 Microsoft Corp. Wired Keyboard 600

    So it looks like the device is recognized and there but it is ignored.

    Any suggestions would be greatly appreciated.
    Last edited by jendicott; January 4th, 2012 at 05:16 AM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •