Results 1 to 6 of 6

Thread: Problems with alsa in ubutnu 10.10

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    /home/lolibuntu
    Beans
    34
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Exclamation Problems with alsa in ubutnu 10.10

    I had the alsa version 1.0.23, now I have version 1.0.24 but I have no sound.

    I Am user Ubuntu 10.10 (32 bits)

    My Target of sound is:

    Code:
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
    need help please, Iam Upgrade this:

    I download this alsa-driver, alsa-lib, alsa-utils from http://www.alsa-project.org/ compile this form

    Code:
    sudo mkdir -p /usr/src/alsa
    cd /usr/src/alsa
    sudo cp ~/downloads/alsa* .
    sudo tar xjf alsa-driver*.bz2
    sudo tar xjf alsa-lib*.tar.bz2
    sudo tar xjf alsa-utils*.tar.bz2
    
    cd alsa-driver*
    sudo ./configure --with-cards=hda-intel --with-kernel=/usr/src/linux-headers-$(uname -r)
    sudo make
    sudo make install
    
    cd ../alsa-lib*
    sudo ./configure
    sudo make
    sudo make install
    
    cd ../alsa-utils*
    sudo ./configure
    sudo make
    sudo make install
    In case you get this error:

    Code:
    checking for new_panel in -lpanelw... no configure: error: panelw library not found
    you can try to fix it adding this symbolic links:

    Code:
    sudo ln -s libpanelw.so.5 /usr/lib/libpanelw.so
    sudo ln -s libformw.so.5 /usr/lib/libformw.so
    sudo ln -s libmenuw.so.5 /usr/lib/libmenuw.so
    sudo ln -s libncursesw.so.5 /lib/libncursesw.so
    and Reboot

    in run dmesg and look for the string "snd_" this:

    Code:
    [   15.522657] snd: Unknown symbol unregister_sound_special (err 0)
    [   15.522986] snd: Unknown symbol register_sound_special_device (err 0)
    [   15.596475] Linux agpgart interface v0.103
    [   15.599371] agpgart-intel 0000:00:00.0: Intel 965GM Chipset
    [   15.599825] agpgart-intel 0000:00:00.0: detected 7676K stolen memory
    [   15.690528] snd_timer: Unknown symbol snd_info_register (err 0)
    [   15.690615] snd_timer: Unknown symbol snd_info_create_module_entry (err 0)
    [   15.690747] snd_timer: Unknown symbol snd_info_free_entry (err 0)
    [   15.690942] snd_timer: Unknown symbol __snd_printk (err 0)
    [   15.691026] snd_timer: Unknown symbol snd_iprintf (err 0)
    [   15.691149] snd_timer: Unknown symbol snd_ecards_limit (err 0)
    [   15.691276] snd_timer: Unknown symbol snd_oss_info_register (err 0)
    [   15.691360] snd_timer: Unknown symbol snd_unregister_device (err 0)
    [   15.691478] snd_timer: Unknown symbol snd_device_new (err 0)
    [   15.691687] snd_timer: Unknown symbol snd_register_device_for_dev (err 0)
    this error at run "alsamixer"

    Code:
    hikaru@Hikaru-x01:~$ alsamixer
    can not open the mixer: No such file or directory
    help please and thnks!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    317

    Re: Problems with alsa in ubutnu 10.10

    I would suggest undoing what you did by cd'ing to the source directories and running (sudo) make uninstall. Then, try this script: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1681577

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    /home/lolibuntu
    Beans
    34
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Problems with alsa in ubutnu 10.10

    Quote Originally Posted by .... View Post
    I would suggest undoing what you did by cd'ing to the source directories and running (sudo) make uninstall. Then, try this script: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1681577
    v -f .deps/pcm_a52.Tpo .deps/pcm_a52.Plo
    /bin/bash ../libtool --tag=CC --mode=link gcc -Wall -g -I/usr/include/alsa -I/usr/local/include -DAVCODEC_HEADER="<libavcodec/avcodec.h>" -g -O2 -module -avoid-version -export-dynamic -no-undefined -o libasound_module_pcm_a52.la -rpath /usr/lib/alsa-lib pcm_a52.lo -lasound -pthread -L/usr/local/lib -lavcodec -ldl -lva -ljack -lasound -lSDL -lbz2 -lz -lavutil -lm -lasound
    gcc -shared .libs/pcm_a52.o -L/usr/local/lib -lavcodec -ldl /usr/local/lib/libva.so -ljack -lSDL -lbz2 -lz -lavutil -lm /usr/lib/libasound.so -pthread -Wl,-soname -Wl,libasound_module_pcm_a52.so -o .libs/libasound_module_pcm_a52.so
    /usr/bin/ld: cannot find -lSDL
    collect2: ld returned 1 exit status
    make[2]: *** [libasound_module_pcm_a52.la] Error 1
    make[2]: se sale del directorio «/opt/Alsa-1.0.24/alsa-plugins-1.0.24/a52»
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: se sale del directorio «/opt/Alsa-1.0.24/alsa-plugins-1.0.24»
    make: *** [all] Error 2

    ************************************************** *************************
    * alsa-plugins-1.0.24 make failed
    ************************************************** *************************

  4. #4
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    317

    Re: Problems with alsa in ubutnu 10.10

    Rerun the script with -d option. Make sure that no other package managers are open or you will not get the needed packages. The package you're missing is libsdl1.2-dev

    Hmm: This package is not in the alsaupgrade script. I wonder why no one complained of this error before
    Last edited by ....; September 22nd, 2011 at 08:42 PM.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    /home/lolibuntu
    Beans
    34
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Problems with alsa in ubutnu 10.10

    Quote Originally Posted by .... View Post
    Rerun the script with -d option. Make sure that no other package managers are open or you will not get the needed packages. The package you're missing is libsdl1.2-dev

    Hmm: This package is not in the alsaupgrade script. I wonder why no one complained of this error before
    thnks! =)

    I Install this:

    Code:
    sudo apt-get install libsdl1.2-dev
    thnks!

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    317

    Re: Problems with alsa in ubutnu 10.10

    Last edited by ....; September 22nd, 2011 at 10:45 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •