Results 1 to 2 of 2

Thread: Is lirc_pvr150 gone in 10.10?

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    25

    Is lirc_pvr150 gone in 10.10?

    So I decided to finally upgrade... from 8.04 or 8.10 I think I was at.

    Most everything seemed to have carried over well, but my remote for my Hauppauge PVR150 stopped working.

    I think I narrowed it down to lirc_pvr150 missing from /lib/modules/2.6.32.27-generic
    Do I have to pull the source from somewhere and build a new one?

    Granted it's been 2 years since I had to do anything to this box, so I'm a little rusty.

    EDIT: Correction - I upgraded to 10.04, not 10.10

    EDIT2:
    Further research seems to indicate that lirc_pvr150 has been replaced by lirc_zilog, but that module is also missing in my install...
    - Installed lirc-modules-source, but /usr/src/lirc-0.8.6/drivers doesn't have lirc_zilog, which I think would be a prerequisite to applying the diff discussed in this thread:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1598968&page=2

    EDIT3:
    Found an updated diff that appeared to work, with some instructions:
    http://notepad.bobkmertz.com/2010/06...untu-1004.html
    This got me a lirc_zilog driver folder in the lirc source tree.
    I try restarting lirc after this, and it fails.
    I got the module installed by doing:
    sudo rmmod lirc_dev {very important or the next line will fail}
    sudo modprobe lirc_zilog
    - After this, still fails when trying to restart lirc, but trying a reboot to see if that fixes it - I'll have to wait until I get home to see if my remote is working

    EDIT4:
    Restart didn't work, but I narrowed that issue down to transmitter info being populated into /etc/lirc/hardware.conf during the upgrade
    Removed the offending lines and lirc starts up. A restart was needed to make myth obey the remote, but it's working now.
    Now to fix my display scaling...
    Last edited by WiFlag; January 18th, 2011 at 07:34 PM.

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Beans
    7

    Re: Is lirc_pvr150 gone in 10.10?

    I have a little Linux behind me so I'm not a complete n00b but I've been up and down Google and I'm about to give up.

    Remotes have not worked for:
    - Hauppauge 2250 (exchanged for: below)
    - Hauppauge 1600 - gave up on remote. Now will be an extra tuner
    - Hauppauge PVR-150: Worked on my 4yr old MythDora Box



    Here's my Current system state. Please help.

    MythBunu 10.10 - 64bit. I selected Hauppauge TV-Card in the Remote section of the Installation procedures.

    Code:
    uname -r
    2.6.35-22-generic
    __________________________________________
    
    dmesg | grep lirc
    [   14.942672] lirc_dev: IR Remote Control driver registered, major 250 
    [   14.945000] lirc_i2c: module is from the staging directory, the quality is unknown, you have been warned.
    __________________________________________
    
    lsusb
    Bus 006 Device 003: ID 046d:c303 Logitech, Inc. iTouch Keyboard
    Bus 006 Device 002: ID 0409:55ab NEC Corp. Hub [iMac/iTouch kbd]
    Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 005 Device 002: ID 046d:c016 Logitech, Inc. Optical Wheel Mouse
    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    ______________________________________________
    
    /etc/lircd/hardware.conf (commented sections removed for brevity)
    #Chosen Remote Control
    REMOTE="Hauppauge TV card"
    REMOTE_MODULES="lirc_dev lirc_i2c"
    REMOTE_DRIVER=""
    REMOTE_DEVICE="/dev/lirc0"
    REMOTE_SOCKET=""
    REMOTE_LIRCD_CONF="hauppauge/lircd.conf.hauppauge"
    REMOTE_LIRCD_ARGS=""
    
    #Chosen IR Transmitter
    TRANSMITTER="None"
    TRANSMITTER_MODULES=""
    TRANSMITTER_DRIVER=""
    TRANSMITTER_DEVICE=""
    TRANSMITTER_SOCKET=""
    TRANSMITTER_LIRCD_CONF=""
    TRANSMITTER_LIRCD_ARGS=""
    
    #Enable lircd
    START_LIRCD="true"
    
    #Don't start lircmd even if there seems to be a good config file
    #START_LIRCMD="false"
    
    #Try to load appropriate kernel modules
    LOAD_MODULES="true"
    
    # Default configuration files for your hardware if any
    LIRCMD_CONF=""
    
    
    FORCE_NONINTERACTIVE_RECONFIGURATION="false"
    START_LIRCMD=""
    
    ____________________________________________
    
    /etc/lirc/lircd.conf
    
    #Configuration for the Hauppauge TV card remote:
    
    include "/usr/share/lirc/extras/more_remotes/hauppauge/lircd.conf.hauppauge"
    ____________________________________________
    
    irw
    <no feedback when remote buttons are pressed>
    I would be thrilled if I can get this running.

    thanks
    snazzed

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •