Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Macapa - AP, Brazil
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Epsxe Sound Plugins Not Working On Ubuntu 10.10

    Dear friends at Ubuntu Forum,

    I`m getting no sound from Epsxe on Maverik, seems to be a problem with the SPU Plugin (as it seems its not kicking in when lauching the game). All my plugins are latest version and were working just fine on 10.04. Has anyone figured that out already? any help is more than welcome!

    P.S: Games are emulating just fine, only sound isnt working. Also, tried to compile the OSS sound plugin for ALSA but returns an error regardind a wrong pentium -m parameter...(my processor is a AMD PhenonII x4 965)
    Last edited by axelord; November 22nd, 2010 at 05:31 PM. Reason: improve thread title

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    30
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    Same problem here... don't mess with the plugins because it's not the reason, if you look the terminal output say something about "not loading libcanberra-gtk-module.so" so its a problem related with the sound libraries of the system, not the emulator. Reinstalling libcanberra doesn't solve it.

    The only solution i've found is running the epsxe 1.7 for windows under wine, it works well, but my system is not enough powerfull to run it smooth (ubuntu emulating windows emulating a psx...), but give it a try.

    If you found a solutions, please post it here Good luck!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Beans
    1

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    I'm currently running ePSXe 1.6.0 using WINE. Graphics and sound currently work without issue. For my sound plugin, I am using the Eternal SPU Plugin 1.41. It's pretty much in the default setting with the exception of checking off one more option, "Enable XA sound (Select to enable XA sound in MDEC). I am running all this on an Acer Aspire Timeline X 1830T-68U118. Hope the sound plugin info helps.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    39

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    have you tried

    Code:
    padsp ./epsxe
    Assuming you have an OSS plugin.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2010
    Beans
    1

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    Quote Originally Posted by Buttink View Post
    have you tried

    Code:
    padsp ./epsxe
    Assuming you have an OSS plugin.
    It really fix the no sound problem, thanks.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    30
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    Hi, thanks a lot! it worked for me too. The sound is working, except for the cdda (no soundtrack in wip3out for example), but i think that's a diferent problem.

    Funny but the 1.7 running under wine works better than the 1.6 linux...

  7. #7
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Macapa - AP, Brazil
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    It indeed solves the problem. Thanks guys.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Panama
    Beans
    25
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    Buttink,

    THANK YOU SO MUCH! Can you imagine I even tried to compile using ALSA and it worked but not fluently.

    Using wrapper was brilliant and truly helpful.

    Many thanks

  9. #9
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Marianna,Florida
    Beans
    35
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    Quote Originally Posted by Buttink View Post
    have you tried

    Code:
    padsp ./epsxe
    Assuming you have an OSS plugin.

    Had been trying everything to get the sound to work and padsp ./epsxe worked like a charm. Exactly what does that do? Again... many thanks!
    " If you always do what you always did, you always get what you always got"
    Jackie 'Moms' Mabley

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    4

    Re: Epsxe No Sound On Ubuntu 10.10

    Code:
    padsp ./epsxe
    i confirm that this works in kubuntu 11.04

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •