Results 1 to 4 of 4

Thread: New Mythbuntu install

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2007
    Beans
    14

    New Mythbuntu install

    I have been a Windows only user up to today. I have the following hardware. I have never done anything with Linux before.....

    Via M10000 Nehemia 1ghz mother board
    512MB Ram
    WinTV PVR-150 Hauppauge
    250GB Hard drive
    DVD ROM (temp only for install, will remove later)

    I decided to try Mythbuntu after realizing XP and GBPVR is too much for my little mommy board.

    I do not want internet schedule services.
    I only have 6 over the air channels to choose from.
    I just want to record at time XX:XX on Date mm/dd/yy.

    The Mythbuntu install went without any errors. I thought I did the final setups ok.

    I get to Mythtv screens ok. I can navigate the menus with the keyboard.

    My problems include:

    The Hauppauge remote does not do anything.

    The mouse icon disapears on screen.

    The screen is too wide on my tv but not on the VGA monitor.

    If I select WatchTV, I get a message that says "Mythtv is already using all available inputs for the channel you selected....." I don't know what this means and I didn't select a channel.

    What setup settings should I look at to verify things are installed ok. What did I miss? (probably a lot)

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: New Mythbuntu install

    When you went through mythtv-setup, did you make sure that you chose the correct kind of capture card?

    It sounds like you might have picked the wrong one.

    You should have chosen MPEG2 Encoding (PVR-XXX)

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Beans
    15

    Re: New Mythbuntu install

    Also in mythtv-setup you need to go to the input connections screen and add the "television" input to the television input on your PVR-150.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2007
    Beans
    14

    Re: New Mythbuntu install

    This morning the remote was working and I got it to scan for channels. I did have the correct pvr card selected but when I went to scan last night, it said it couldn't open the card. This morning was better.

    I think I just need to get used to the interface and customize it now.

    Will I see any problems when I remove the DVD drive in my final assembly?

    Thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •