Page 1 of 35 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 374

Thread: Please post your Functional/Non Functional Hardware

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Thumbs down Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hi folks,
    With the release of the beta, the amount of changes that can be made are likely limited to bug fixes.

    In an effort to produce accurate documentation of what people will need hardware wise for setting up a box, we'd like if you can post what hardware you've got (particularly tuners) and how things work with it.

    Please don't hijack the thread with trying to diagnose problems you are encountering, make a separate thread for that. Just a simple works/doesn't work followed by a short description will suffice. Hopefully a lot of the problems people encounter will be simple solutions (such as manually adding a remote configuration), but still a separate thread is much preferred to using this thread again. If you have a piece of hardware that you got to work though the help of the forums or other online source, a link to that would be great.

    A sample post can look something like this:

    Hardware
    CPU: Intel pentium4 2.8 Ghz
    RAM: 1.0 gb ram
    Video Card: NVIDIA 7600gt, 256 mb
    Remote: mceusb2
    HD: 60 gb hard drive
    Tuners:
    Hauppauge PVR-350
    Silicon Dust HDHomerun

    Performance
    All hardware properly detected and functional.
    Had to install nvidia proprietary drivers before able to use HD playback.

    A blank template for your convenience

    Hardware
    Motherboard:
    CPU:

    RAM:
    Video Card:
    Sound Card:
    HD:
    Remote:
    Tuners:
    Country: E.g. the Netherlands:
    TV provider: E.g. canal digital:
    TV signal type: E.g. DVB-S (satellite):
    Mythbuntu Version: E.g. 8.10

    Performance
    Last edited by tgm4883; March 8th, 2009 at 09:16 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Oregon
    Beans
    4,267
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hardware (myrtle)
    Setup: Primary Backend/Frontend
    CPU: AMD Athlon X2 3800+
    RAM: 1.0 gb ram
    Video Card: NVIDIA 6100 (onboard)
    Sound Card:IDK, whatever is onboard a Gigabyte GA-M61VME-S2
    HD: 500 GB SATA hard drive
    Remote: MCEUSB2
    Tuners:
    Hauppauge PVR-150
    pvHDTV 5500

    Performance
    All hardware properly detected and functional.
    Had to install nvidia proprietary drivers before able to use HD playback.

    Hardware(zeus)
    Setup: Slave Backend (and fileserver)
    CPU: AMD Athlon XP 2000+
    RAM: 768 gb ram
    Video Card: Some old video card
    Sound Card: IDK, don't matter on backend only
    HD: 160 GB hard drive
    HD2: Various Hard Drives for file storage (Files, Videos, Music, Pictures)
    Remote: None
    Tuners:
    Motorola 6200 STB streaming over firewire

    Performance
    All hardware properly detected and functional.
    Firewire works OK. Some channels are flaky because of they way they are broadcast (poorly) from the cable company. I haven't bothered to talk to the cable company about it hasn't become a problem for me yet.
    Last edited by tgm4883; October 6th, 2007 at 04:56 PM.
    *Don't PM me directly for support, open a new thread
    *Looking for a MythTV quick start guide?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    30
    Distro
    Xubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hardware
    CPU: 2.8Ghz Celeron
    RAM: 512MB
    Video Card: GeForce 5500 using S-Video out to TV
    HD: 250GB (50gb ext3 base install; 200gb xfs for recordings)
    HD2: 750gb (xfs; extra storage for dvd-rips, etc)
    Tuners: Hauppauge PVR-150

    Performance
    Had to boot into Safe Graphics Mode to install.
    After install, everything working perfect.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    3

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hardware
    CPU: AMD64 AM2 3800
    RAM: 2 GB Crucial Balisitc
    Video Card: EVGA 7600GT 512MB
    HD: 3 500 GB SATA3
    Tuners: Twinahn 102G, Avermedia A180 HD
    Sound Card: X-Fi Elite Pro, onboard sound


    Performance
    Had to boot into Safe Graphics Mode to install.
    Installed X-Fi beta driver after install.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    7

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hardware
    CPU: AMD64 Socket 754 Newcastle 2.4 Ghz
    RAM: 1 GB RAM
    Video Card: NVIDIA GeForce 5200 FX 128 MB using DVI -> HDMI cable
    HDD1: 200 GB SATA (10 GB ext3 base install; remainder for future expansion)
    HDD2: 200 GB SATA (200 GB xfs for recordings)
    Tuners: Hauppauge PVR-500
    Remote: Windows MCE usbmce2

    Performance
    All hardware properly detected and functional.
    Had to use lcd monitor for install before hooking up to my plasma tv.
    Had to disable screensaver to watch anything over 10 mins long.
    Remote worked from the get-go.
    Easiest installation I've encountered so far and I've tried them all!

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    35

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    How did you get the PVR-500 MCE remote to work?

    Also, how did you get the card to work? Everything was detected but the video card doesn't give any video.

  7. #7
    Join Date
    May 2008
    Beans
    100

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hardware
    CPU: AthlonXP 2000+
    RAM: 1GB
    Video Card: Nvida 5500
    Sound Card: Onboard SIS
    HD: Seagate 300GB
    K7S5A Pro (SiS 735 chipset)
    Tuners: AverTVHD MCE A180

    Performance
    Installed fine but had to jump through hoops to get the firmware for the tuner loaded.
    No LiveTV and no record functionality even though I can scan the channels and use program guide (EIT) to setup record time. Harware works out of the box with MythDora 5 installed.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Italy
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Kubuntu 6.10 Edgy

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hardware
    CPU: Amd sempron +2000 32 bit
    RAM: 1 gb
    Video Card: Ati Radeon 9550
    Sound Card: don`t know
    HD: 2 * 80 = 160GB Hard Disks (Matrox)

    Performance
    Black Screen after boot and previous Login Box. System doesn`t work.
    Maybe Ati Drivers Bugs.

  9. #9
    Join Date
    May 2005
    Beans
    96
    Distro
    Edgy Eft Testing

    Re: Please post your Functional/Non Functional Hardware

    Hardware:
    CPU: AMD X2 5200+
    Mobo: GA-MA69GM-S2H
    RAM: 2Gb 800Mhz
    Video: Nvidia 6200TC 256Mb (passive)
    Audio: Onboard
    HD: Seagate 500Gb SATA
    Tuners: 2 x WinFast DTV1000T
    Remote: New style MCE

    Problems:
    Have been trying to get onboard video (ATI 1250 from 690G) working but everything I have tried so far has failed. It's either choppy as hell or I get two squashed images, on above the other? Hoping that this will be sorted soon as I want to use the onboard HDMI someday. If anyone can help me with this, let me know!!!

    Remotes for the Tuners are POS. I think a hardware limitation means that the generic kernel needs to be recompiled using a 1000Hz timer, for the remote to be reliable. This is a pain in the **** each time a new kernel version pops out, so I replaced with the MCE remote that worked out of the box.

    Performance:
    With the Nvidia card in, performance is flawless for both SD & HD. I have the system hooked up to a 22" LCD and pretty much only ever watch HD transmissions. From everything I read, the system should have tonnes of grunt left for other frontend, should the need arise.

    I am using the Shepherd EPG grabber, which is an absolute godsend! More power to these people IMO.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    9
    This is an Intel Mac Mini.

    Hardware
    CPU:Genuine Intel(R) CPU T2300 @ 1.66GHz
    RAM: 512MB
    Video Card: Intel i810
    Sound Card: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family)
    Remote: Stream Zap



    I've ran in to a few small issues. First, by default the mac mini while connected to an hdtv via dvi is stuck at 640x480. This is true during the install. I had to alt+drag to move the menus around so I could see the forward button.

    That wasn't a big deal. The main problem is with the video drivers. Mythbuntu decided to use the "intel" driver. While it did get me X on my tv and I could go through mythtv-setup and the frontend, when I tried to watch a recorded program, it looked awful. Very red, colors seemed to bleed etc..

    To fix this, I had to change to the i810 driver by modifying the /etc/X11/xorg.conf file manually.

    The other problem I found while installing on a different machine with an nvidia card is that the installer likes to use the open source "nv" driver, which does not support TV out. So to install this on my backend, which doesn't have a monitor, I had to drop to a virtual terminal and modify the xorg.conf to use vesa and then restart gdm. Same problem again where I couldn't see the forward buttons.

    Other than that, so far so good.

    Quote Originally Posted by drven1005 View Post
    Other than that, so far so good.
    Well I spoke too soon. When you use the i810 driver, all you get is a blue screen when you try to watch HD content.

    To get around this, I had to add:

    Option "LinearAlloc" "16384"

    to my xorg.conf file. Notes from: http://mythtv.org/wiki/index.php/Ins...ng_HD_Material

    Using the i810 driver also breaks the display resolution utility.
    Last edited by tgm4883; October 7th, 2007 at 07:07 PM. Reason: Trying to keep single setups in the same post for clarity

Page 1 of 35 12311 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •