Results 1 to 8 of 8

Thread: mythcommflag errors in 12.04 and .26

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    mythcommflag errors in 12.04 and .26

    Made the double move to 12.04 and .26 on the weekend, I've started getting random mythcommflag errors and seem to be the only one on the list getting them. Have you guys seen these audio decoding errors with either 12.04 or .26? Never had this issue before:

    Oct 24 23:22:24 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: I ProgramInfoUpdater mythcorecontext.cpp:375 (ConnectCommandSocket) MythCoreContext: Connecting to backend server: 192.168.1.145:6543 (try 1 of 1)
    Oct 24 23:22:24 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: I ProgramInfoUpdater mythcorecontext.cpp:1191 (CheckProtoVersion) Using protocol version 75
    Oct 24 23:22:24 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: I CoreContext avformatdecoder.cpp:2141 (ScanStreams) AFD: Opened codec 0x1dcc820, id(MPEG2VIDEO) type(Video)
    Oct 24 23:22:24 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: I CoreContext avformatdecoder.cpp:1999 (ScanStreams) AFD: codec AC3 has 6 channels
    Oct 24 23:22:24 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: I CoreContext avformatdecoder.cpp:2141 (ScanStreams) AFD: Opened codec 0x1dcd180, id(AC3) type(Audio)
    Oct 24 23:22:24 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: I CoreContext ClassicCommDetector.cpp:360 (go) Finding Logo
    Oct 24 23:22:24 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: I Decoder avformatdecoder.cpp:4285 (ProcessAudioPacket) AFD: Audio stream changed
    Oct 24 23:22:25 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: E Decoder avformatdecoder.cpp:4297 (ProcessAudioPacket) AFD: Unknown audio decoding error
    Oct 24 23:22:35 buster mythlogserver: mythcommflag[28601]: E Decoder avformatdecoder.cpp:4297 (ProcessAudioPacket) AFD: Unknown audio decoding error

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cedar Rapids IA US
    Beans
    39
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: mythcommflag errors in 12.04 and .26

    dheianevans – how big of an issue has this been for you since a couple weeks have gone by using 12.04/.26? Is mythcommflag segfaulting or anything on those lines? Are there any indications when actually watching a flagged show that something is amiss? Or are these errors primarily log noise annoyance?

    I’m doing my homework before the upgrade from 12.04/.25 to .26 to understand what I may be up against. Sorry that I can’t provide specific feedback to help.Thanks much.
    Last edited by lisati; November 15th, 2012 at 03:26 AM. Reason: Normalise font

  3. #3
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: mythcommflag errors in 12.04 and .26

    it seems to have settled down a little bit. Have noticed that it will fail flagging more than it did under .25 but the number know is quite low.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cedar Rapids IA US
    Beans
    39
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: mythcommflag errors in 12.04 and .26

    Thanks for the update.

    I don’t always update to the next version quite this soon after the release, but I’m not reading about many issues with .26 and in a couple weeks I’m going to have some time to focus on it. I appreciate your feedback.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    6

    Re: mythcommflag errors in 12.04 and .26

    I'm also having the same error after upgrading to .26.
    If I re-queue the jobs they seem to work.
    The worst part I have is the the system message pops up over the frontend and I have to go in and close it.
    Very annoying.

    Update: Now it seems that re-queue is not working.

    Also, don't know if it makes a difference, but I'm using HDHomerun tuners.
    Didn't have this problem until I switched to .25.
    Last edited by Hidyman; November 25th, 2012 at 07:18 PM. Reason: Update

  6. #6
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    2

    Re: mythcommflag errors in 12.04 and .26

    Getting the same thing here, HDHomerun also. I'm guessing its based on discontinuities in the video data.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    78
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: mythcommflag errors in 12.04 and .26

    I am having similar issues, but I have a different setup (Ubuntu 12.04 LTS and .25+fixes) and different tuners (Hauppauge 1600/single tuner and 2250/dual ). The errors do not happen on every commflag process -- fairly random but does happen 3-4 times per week. I am recording Over the Air (OTA) shows and am using analog audio drivers/connections.

    My thoughts now include:
    1) possible audio issue, but I don't know where to start,
    2) commflag issue for High Def or long programs (sports or movies). My recent test included recording and commflagging about a half dozen short TV shows. All shows recorded find and no errors.

    My recent logs can be found at...
    See Thread: MythTV backend setup has closed unexpectedly http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2133073
    ----------
    HTPC build: Mythbuntu 12.04, MythTV 0.26+
    Mobo: Asus M3N78-VM, AMD A10, Video: Geforce 430, Tuners: HVR-1600, HVR-2250, HD: 3TB system

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •