Results 1 to 5 of 5

Thread: Very very slow transfer speeds between Windows 7 and samba server running on Ubuntu 1

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    11

    Very very slow transfer speeds between Windows 7 and samba server running on Ubuntu 1

    Hi guys,

    As mentioned in the title I tried transferring files between Windows 7 and the samba server running on both Ubuntu 11.10 and 12.04 but both showed very slow transfer speeds.

    Can someone please guide me in the right direction to debug this problem ?

    Code:
    wget  --output-document=/dev/null http://tokyo1.linode.com/100MB-tokyo.bin
    --2012-08-21 22:02:17--  http://tokyo1.linode.com/100MB-tokyo.bin
    Resolving tokyo1.linode.com (tokyo1.linode.com)... 106.187.33.12
    Connecting to tokyo1.linode.com (tokyo1.linode.com)|106.187.33.12|:80... connected.
    HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
    Length: 104857600 (100M) [application/octet-stream]
    Saving to: `/dev/null'
    
     8% [=============>                                                                                                                                                       ] 8,923,980   64.8K/s  eta 15m 0s
    
    
    wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:"TNET"
              Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz  Access Point: 58:6D:8F:26:20:7A
              Bit Rate=117 Mb/s   Tx-Power=20 dBm
              Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
              Power Management:off
              Link Quality=57/70  Signal level=-53 dBm
              Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
              Tx excessive retries:101  Invalid misc:2448   Missed beacon:0
    
    
    03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9300 Wireless LAN adaptor (rev 01)
            Subsystem: Atheros Communications Inc. Device 3112
            Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
            Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx+
            Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
            Interrupt: pin A routed to IRQ 16
            Region 0: Memory at fea00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=128K]
            Expansion ROM at fea20000 [disabled] [size=64K]
            Capabilities: [40] Power Management version 3
                    Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2- AuxCurrent=375mA PME(D0+,D1+,D2-,D3hot+,D3cold-)
                    Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
            Capabilities: [50] MSI: Enable- Count=1/4 Maskable+ 64bit+
                    Address: 0000000000000000  Data: 0000
                    Masking: 00000000  Pending: 00000000
            Capabilities: [70] Express (v2) Endpoint, MSI 00
                    DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <1us, L1 <8us
                            ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE+ FLReset-
                    DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
                            RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
                            MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 512 bytes
                    DevSta: CorrErr- UncorrErr- FatalErr- UnsuppReq- AuxPwr- TransPend-
                    LnkCap: Port #0, Speed 2.5GT/s, Width x1, ASPM L0s L1, Latency L0 <2us, L1 <64us
                            ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot-
                    LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 64 bytes Disabled- Retrain- CommClk+
                            ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
                    LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x1, TrErr- Train- SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
                    DevCap2: Completion Timeout: Not Supported, TimeoutDis+
                    DevCtl2: Completion Timeout: 50us to 50ms, TimeoutDis-
                    LnkCtl2: Target Link Speed: 2.5GT/s, EnterCompliance- SpeedDis-, Selectable De-emphasis: -6dB
                             Transmit Margin: Normal Operating Range, EnterModifiedCompliance- ComplianceSOS-
                             Compliance De-emphasis: -6dB
                    LnkSta2: Current De-emphasis Level: -6dB
            Capabilities: [100 v1] Advanced Error Reporting
                    UESta:  DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq- ACSViol-
                    UEMsk:  DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq- ACSViol-
                    UESvrt: DLP+ SDES+ TLP- FCP+ CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF+ MalfTLP+ ECRC- UnsupReq- ACSViol-
                    CESta:  RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr-
                    CEMsk:  RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr+
                    AERCap: First Error Pointer: 00, GenCap- CGenEn- ChkCap- ChkEn-
            Capabilities: [140 v1] Virtual Channel
                    Caps:   LPEVC=0 RefClk=100ns PATEntryBits=1
                    Arb:    Fixed- WRR32- WRR64- WRR128-
                    Ctrl:   ArbSelect=Fixed
                    Status: InProgress-
                    VC0:    Caps:   PATOffset=00 MaxTimeSlots=1 RejSnoopTrans-
                            Arb:    Fixed- WRR32- WRR64- WRR128- TWRR128- WRR256-
                            Ctrl:   Enable+ ID=0 ArbSelect=Fixed TC/VC=01
                            Status: NegoPending- InProgress-
            Capabilities: [300 v1] Device Serial Number 00-00-00-00-00-00-00-00
            Kernel driver in use: ath9k
            Kernel modules: ath9k

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    11

    Re: Very very slow transfer speeds between Windows 7 and samba server running on Ubun

    I may have fixed it just by taking few simple steps.

    First and foremost installed the latest compat-wireless drivers, and then made few changes in the samba configuration to improve the transfer rate. Its a definite case of having a buggy driver....I was able to verify by downloading files. Download rates were up 1.0+ MB/s after installing the latest drivers.

    To download and installing the latest driver,

    Code:
    wget http://www.orbit-lab.org/kernel/compat-wireless-3-stable/v3.5/compat-wireless-3.5.1-1.tar.bz2 
    tar jxvf compat-wireless-3.5.1-1.tar.bz2; cd compat-wireless-3.5.1-1
    Compiling the driver:

    Code:
    ./scripts/driver-select ath9k
    make
    sudo make install
    Made the following changes to the samba configuration,

    Code:
    [global]
       max protocol = NT1
       socket options = TCP_NODELAY
    The samba transfer rates were up 1.0 MB/s as well. Let me know if this helps with your problems too

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Very very slow transfer speeds between Windows 7 and samba server running on Ubun

    Quote Originally Posted by kasunt View Post
    I may have fixed it just by taking few simple steps.

    First and foremost installed the latest compat-wireless drivers, and then made few changes in the samba configuration to improve the transfer rate. Its a definite case of having a buggy driver....I was able to verify by downloading files. Download rates were up 1.0+ MB/s after installing the latest drivers.

    To download and installing the latest driver,

    Code:
    wget http://www.orbit-lab.org/kernel/compat-wireless-3-stable/v3.5/compat-wireless-3.5.1-1.tar.bz2 
    tar jxvf compat-wireless-3.5.1-1.tar.bz2; cd compat-wireless-3.5.1-1
    Compiling the driver:

    Code:
    ./scripts/driver-select ath9k
    make
    sudo make install
    Made the following changes to the samba configuration,

    Code:
    [global]
       max protocol = NT1
       socket options = TCP_NODELAY
    The samba transfer rates were up 1.0 MB/s as well. Let me know if this helps with your problems too
    It must have been the driver. The Samba settings are the defaults, see the man pages.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    11

    Re: Very very slow transfer speeds between Windows 7 and samba server running on Ubun

    The samba configuration entries were not there by default. So I did have to add them.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Very very slow transfer speeds between Windows 7 and samba server running on Ubun

    Quote Originally Posted by kasunt View Post
    The samba configuration entries were not there by default. So I did have to add them.
    The defaults are there even when they are not in the smb.conf file. If you would like to see all the parameters you can use this command from the CLI
    Code:
    testparm -v
    To see all of the possibilities you can look at the man pages
    Code:
    man smb.conf
    ...or view them here.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •