Results 1 to 6 of 6

Thread: no sound in kubuntu 12.04

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    18

    Exclamation no sound in kubuntu 12.04

    hey i'm fairly new to ubuntu and i updated it to 12.04 yesterday but there was no sound in 11.04 & 12.04

    i've tried using rm command and it seems to work until next reboot
    i have a sound blaster 5.1VX sound card and even after trying the rm pulse audio command the rear speakers are not working

    i've uploaded the stats to


    http://www.alsa-project.org/db/?f=a9...04e202d26baf5b

    PLEASE HELP !!
    Last edited by aravind4j; April 28th, 2012 at 03:06 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Australia
    Beans
    7
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: no sound in kubuntu 12.04

    What do you mean you used the rm command? What were you removing? Do you mean you were trying to uninstall pulse audio? If you are trying to uninstall something you should use:

    Code:
    sudo apt-get purge <package_name>
    This should remove any configuration files/folders associated with the package.

    If you want to keep the files then you can use:

    Code:
    sudo apt-get remove <package_name>
    I personally don't use pulse audio and stick with Alsa. The following shows how you can remove it if that is your wish.
    https://wiki.ubuntu.com/PulseAudio

  3. #3
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    18

    Re: no sound in kubuntu 12.04

    i was following the instructions given in http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1845555
    but it makes my sound system work only problem is that i've to input command every time i login to make it work !!

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Bangalore
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: no sound in kubuntu 12.04

    Hi aravind4j

    From your ALSA log. I can find you have two sound card.

    !!Loaded ALSA modules
    !!-------------------

    snd_hda_intel
    snd_ca0106

    Which soundcard selected in Kubuntu 12.04 for playing sound?

    The problem might be you are not selected the appropriate sound card in setting.

    One more question, are you getting any sound while playing audio file(or mp3 file)??

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    18

    Re: no sound in kubuntu 12.04

    i've selected prefer ca0106 in phonon and followed instructions in ubuntu troubleshooting page so yes i can hear mp3 sound now but the only problem now is there is no sound in rear speakers !!
    Last edited by aravind4j; May 4th, 2012 at 04:38 PM.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    18

    Re: no sound in kubuntu 12.04

    The issue has been solved thank you people
    It was because the sound settings that i had failed to adjust

    Thank you

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •