Results 1 to 9 of 9

Thread: Grub loading. The symbol ' ' not found. Aborted.

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Cool Grub loading. The symbol ' ' not found. Aborted.

    This is an occurrence of bug #482757. I've just wasted a day solving this, so I am posting here in the hope that it'll save others the hassle.

    On a Dell machine, the included software Dell DataSafe Local Backup (DDSLB) seems to mess up GRUB. When that happens, booting results in GRUB showing the following error message:

    Code:
    Grub loading. The symbol 'X' not found. Aborted.
    And for X above, a random string of characters is displayed.

    The only fix I have found is the following:
    1. re-install GRUB from a live CD to be able to boot up again
    2. boot into Windows and uninstall DDSLB
    ... this will once again have messed up GRUB
    3. re-install once again GRUB from a live CD. That solved it for me.

    To do steps 1 and 3, i.e. re-installing GRUB from a live CD, the method 3 described here worked fine for me:
    https://help.ubuntu.com/community/Gr...ing%20GRUB%202
    Note only "METHOD 3 - CHROOT" for re-installing GRUB worked for me. Find it on the aforementioned page.

    (I'm on a Dell Studio 1747, with Karmic as well as Win 7 home pro)

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Grub loading. The symbol ' ' not found. Aborted.

    Thanks for sharing this. I'll put it in the troubleshooting section of my Grub 2 Basics thread and link this post.
    GRUB2

    Retired.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Grub loading. The symbol ' ' not found. Aborted.

    I should have added that this (obviously) only applies to dual-boot machines with Dell's software. And perhaps only to Windows 7 (though I cannot verify the latter).
    Last edited by merry_meerkat; April 6th, 2010 at 01:36 AM. Reason: added "with Dell's software"

  4. #4
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    7

    Re: Grub loading. The symbol ' ' not found. Aborted.

    Thank you for this post, I have been struggling with this for a few days now.

    But, of course, Murphy's Law had to rear it's ugly head. When I try to uninstall DDSLB in "Programs and Features" I got an error that looked like the attached .bmp image.
    I can't believe it! A simple thing like uninstalling a program and something has to go wrong!
    So, I realise that this is probably the wrong place to post this, but I just had to try my luck. If anyone has any ideas, please help. (I'm busy trying to get support from dell)
    Attached Images Attached Images

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    55
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Unhappy Re: Grub loading. The symbol ' ' not found. Aborted.

    Sorry, no idea. Om my machine it uninstalled without hitch. Probably best to look on Dell and Windows related fora for help - and ask Dell support. But you're doing that already...

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Location
    The Pitts Burgh
    Beans
    165
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Grub loading. The symbol ' ' not found. Aborted.

    Same problem here. I thought I had just messed something up.
    Veni, vidi, dormivi.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •