Results 1 to 4 of 4

Thread: 9.10 - e1000e: eth0 NIC Link is Down

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    5

    9.10 - e1000e: eth0 NIC Link is Down

    Hi

    I have just installed Ubuntu 9.10 from scratch on my Thinkpad t61, and having problems with the ethernet adapter - Intel PRO/1000.

    During the installation language package etc. was downloaded through the ethernet adapter, but after the installation it wont work.

    /var/log/messsage says:

    Code:
    Oct 29 21:44:21 christoffer kernel: [11678.561066] e1000e: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/TX
    Oct 29 21:44:21 christoffer kernel: [11678.561075] 0000:00:19.0: eth0: 10/100 speed: disabling TSO
    Oct 29 21:44:22 christoffer kernel: [11680.192253] e1000e: eth0 NIC Link is Down
    Oct 29 21:44:27 christoffer kernel: [11685.269106] e1000e: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/TX
    Oct 29 21:44:27 christoffer kernel: [11685.269115] 0000:00:19.0: eth0: 10/100 speed: disabling TSO
    Oct 29 21:44:29 christoffer kernel: [11686.864171] e1000e: eth0 NIC Link is Down
    Oct 29 21:44:31 christoffer kernel: [11688.537065] e1000e: eth0 NIC Link is Up 100 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/TX
    Oct 29 21:44:31 christoffer kernel: [11688.537073] 0000:00:19.0: eth0: 10/100 speed: disabling TSO
    Oct 29 21:44:32 christoffer kernel: [11690.157201] e1000e: eth0 NIC Link is Down
    And keep saying this. A number of devices is on the same switch, and working perfectly.

    Does anyone else see this?

    BR
    Christoffer

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    2

    Re: 9.10 - e1000e: eth0 NIC Link is Down

    Also seeing those messages on my computer.

    Also dmesg shows this error.
    Code:
    e1000e 0000:00:19.0: pci_enable_pcie_error_reporting failed 0xfffffffb

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    5

    Re: 9.10 - e1000e: eth0 NIC Link is Down

    I get that error too, but it should be fixed: ?
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/436370

    Did your connection work during installation?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    India
    Beans
    25
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: 9.10 - e1000e: eth0 NIC Link is Down

    Hi,

    I have the same problem too. While checking /var/log/messages eth0 will be seen link UP for a few seconds and then link will be DOWN. This repeats. Not able to connect.

    No errors in dmesg and mii-tool eth0 will give the same output as link OK for a while and then DOWN.

    tried bring eth0 UP many times but won't work. I have a sony vaio and ubuntu 9.10. Any thoughts would be higly appreciated. Thanks!
    the best way to realise yourself...is to wake up!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •