Results 1 to 10 of 28

Thread: no init found, Try passing init=bootarg and then some

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Beans
    9

    Exclamation no init found, Try passing init=bootarg and then some

    I am having a problem simular to apperrently alot of people in here however none of the solutions anyone else provides seem to work. When I boot I get several error messages:

    mount: mounting /dev/mapper/ubuntu-root on /root failed: Invalid argument
    mount: mounting /dev on /root/dev failed: No such file or directory
    mount: mounting /sys on /root/sys failed: No such file or directory
    mount: mounting /proc on /root/proc failed: No such file or directory
    Target filesystem doesn't have /sbin/init.
    No init found. Try passing init= bootrag


    Then when I have run a live cd and tried following several different advice I get the following:

    sudo mkdir /media/root
    sudo mount /dev/sda1 /media/root

    mount: unknown filesystem type 'LVM2_member' (I have tried installing lvm2 and this command still doesn't work)

    sudo fdisk /dev/sda1

    The number of cylinders for this disk is set to 36449.
    There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
    and could in certain setups cause problems with:
    1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
    2) booting and partitioning software from other OSs
    (e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)
    (It then comes up to a command prompt....I have been running this server for about a month before now without problems)

    sudo e2fsck /dev/sda1

    e2fsck 1.41.4 (27-Jan-2009)
    e2fsck: Superblock invalid , trying backup blocks...
    e2fsck: Bad magic number in super-block while trying to open /dev/sda1

    The superblock could not be read or does not describe a correct ext2
    filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2
    filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock:
    efsck2 -b 8193 <device>

    sudo e2fsck -b 8193 /dev/sda1

    e2fsck 1.41.4 (27-Jan-2009)
    e2fsck: Superblock invalid , trying backup blocks...
    e2fsck: Bad magic number in super-block while trying to open /dev/sda1

    The superblock could not be read or does not describe a correct ext2
    filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2
    filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock:
    efsck2 -b 8193 <device>


    I am obviously in way over my head here because a) I am really new to ubuntu and b) I have no idea what in the world a super block is.

    Someone please help... if you need anymore info please let me know (I am going to need step by step direction).

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    5
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: no init found, Try passing init=bootarg and then some

    I am having the same problem on Ubuntu 10.04, can anyone help?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2010
    Beans
    1

    Re: no init found, Try passing init=bootarg and then some

    also having this problem w/ 10.04.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    18

    Re: no init found, Try passing init=bootarg and then some

    Hi.

    Same problem here after today's update using Ubuntu Lucid 10.04 64 bits

    Any idea?

    Thanks very much.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    76

    Re: no init found, Try passing init=bootarg and then some

    Has there been a solution to this problem yet? I am also getting this error.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    18

    Re: no init found, Try passing init=bootarg and then some

    My hard disk died at the end, so all the problems came from bad sectors, etc.

    Good luck!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •