Search:

Type: Posts; User: ineuw; Keyword(s):

Page 1 of 4 1 2 3 4

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. [ubuntu] Language selection doesn't 'stick in 12.04 fresh install

    Selecting French at install, I smoothly installed Ubuntu 12.04 on a single user desktop, but the system was English after completion. After I updated everything to the latest: kernel (.60) software,...
  2. Replies
    0
    Views
    223

    [SOLVED] Losing desktop background colour

    Since an update of about two weeks ago, every time I boot into Xubuntu my selected (solid) background colour of #0A20E5 is lost and reverts to black. xfce is updated and is currently 4.11.0. What am...
  3. Replies
    2
    Views
    340

    [xubuntu] Large disk installation issues with 12.04.3

    Installed Xubuntu 12.04.3 alongside Windows XP SP3 on a 500GB disk, not knowing beforehand of the issues relating to the 4096 byte blocks vs the 512 byte blocks in Windows and fdisk reported that all...
  4. Replies
    4
    Views
    538

    [SOLVED] Re: Made a big mistake with chown

    Sadly only a clean install will help as I can't even log in anymore. The data is secure. Thanks for all the replies.
  5. Replies
    4
    Views
    538

    [SOLVED] Made a big mistake with chown

    Mistakenly executed
    sudo chown -R ineuw:ineuw / forgetting to add the application name for deletion, and changed ownership to a LOT of OS files which shouldn't be changed, before I realized and hit...
  6. [SOLVED] Re: Shutdown or reboot no longer works with U 12.04

    Answering my own post: After searching for possible issues with the standard command options of the GRUB file, I found the problem for this hardware/OS version combination: the GRUB_SAVEDEFAULT was...
  7. [SOLVED] Shutdown or reboot no longer works with U 12.04

    Volunteering at a seniors' community hall, I replaced Windows XP with Ubuntu 12.04 some months ago as I couldn't keep up with virus related issues. The desktop is an IBM Pentium 4, 2.66 GHz...
  8. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    I always look at the bright side, and again many thanks. I have a slow learning curve but finally learned what I needed from this last experience - which is an overall picture starting from ISO...
  9. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    I will begin with the end to save you the trouble of reading this whole post to find out what happened. I will list events in reverse . . . .

    Everything is working fine, now that I did a complete...
  10. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    Sorry for the delay. I created a Guest account as there was none before. The settings manager is fine and the missing icons are there.

    Is it worth repairing the account, or create a new account...
  11. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    The reset menu looks interesting, but there is no change in the settings manager. If it's of any importance to you, after logging out, my screen went crazy and flickered.
    ...
  12. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    Yes. I moved items from one grouping to another, hid some, and even deleted a couple of duplicates. I also added a group named 'session' which holds the three xfce session choices of Shutdown,...
  13. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    Toz, I can't thank you enough for your patience and guidance. Seeing that we are from the same country - from cities with mayoral problems, I hereby offer you recently vacated mayoral positions in a...
  14. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    1. Deleted the .Xauthority and .ICEauthority files - they did exist.
    2. All disks are less than 10% used - it's a new 500GB disk and most of my data is online at Wikipedia, Commons, or Wikisource....
  15. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    Prior to this post 'sudo apt-get update' didn't update xfxe4, although I tried several times. I also suspect that at an earlier attempt to restore xfce4, I only managed to re-install some selected...
  16. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    Thanks for the commands. Here are the results:

    ineuw@xubuntu:~$ cat /etc/lsb-release
    DISTRIB_ID=Ubuntu
    DISTRIB_RELEASE=12.04
    DISTRIB_CODENAME=precise
    DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.2 LTS"
    ...
  17. [SOLVED] Re: Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    Thanks for asking the right questions, since I didn't know where to begin to get "the ball rolling". The installation is pure Xubuntu 12.04 from disk and not an upgrade from Ubuntu. As you pointed...
  18. [SOLVED] Missing mouse and keyboard controls in settings manager

    Using Xubuntu 12.04 and after installing Xfce4, the mouse (and keyboard) control applets are gone from the Settings manager. Also missing is the Xorg/Nvidia applet from the Accessories menu. Being...
  19. [xubuntu] Non-functioning xorg.conf keyboard input option "XkbOptions" "compose:rwin"

    I am unable to assign the Rwin key to be the Superkey in xorg.conf but, pasting the following in the terminal works:
    setxkbmap -model pc104 -layout us -option compose:rwin
    Below is my xorg.conf...
  20. Replies
    4
    Views
    353

    Re: Lost some apps and app functions

    All above replies are appreciated. I broke too many packages and all repair options failed, so I installed from the beginning. Thanks again.
  21. Replies
    4
    Views
    353

    Re: Lost some apps and app functions

    All the info is here although I agree it's a bit abrupt. The initial info was to indicate that my installation was correct and I followed the correct procedure. It was surprising that a small app...
  22. Replies
    4
    Views
    353

    Lost some apps and app functions

    Installed the associated PPA and Ironkey - by carefully selecting the Gnome installation. Accepted that the library was 380MB, and ended up with KDE and Akonadi which I really didn't want. So, after...
  23. Replies
    2
    Views
    328

    Cannot mark post as solved

    This is to bring to the attention of the moderators that when in advanced mode, the prefix access is not visible/available to indicate that my problem was solved. In particular, I am referring to...
  24. Replies
    3
    Views
    487

    Re: bleachbit as root

    haqking, thanks for the reply. I am aware of the dangers of using bleachbit, having used it in Win XP and know that it's quite powerful. You were right about the error, something was running and...
  25. Replies
    3
    Views
    487

    bleachbit as root

    Using bleachbit as root keeps reporting the following error and I have no clue what it is and if it's serious or not ?

    [Errno 13] Permission denied: '/root/tmpp7veC1Lgif1...
Results 1 to 25 of 82
Page 1 of 4 1 2 3 4