Search:

Type: Posts; User: Krupski; Keyword(s):

Page 1 of 10 1 2 3 4

Search: Search took 0.03 seconds.

  1. Replies
    2
    Views
    419

    [kubuntu] How to login as root: kubuntu 14.04

    Hi all,

    Since I started with Linux years ago, I've always used the XFCE desktop (that is, xubuntu).

    And, I always login and run as root. Before you start yelling at me, let me say frankly that...
  2. Replies
    5
    Views
    1,712

    [xubuntu] Re: Need to install ia32-libs

    Regardless of what software may be used now or in the future, the bottom line is that ia32-libs, no matter how "bad" they may be, no matter how "depreciated" or "bloated" they may be, made what I...
  3. Replies
    5
    Views
    1,712

    [xubuntu] Need to install ia32-libs

    Hi all,

    Simple question: How can I install ia32-libs in Xubuntu 13.10?

    Now, to save your time and mine, please don't tell me:

    * It's depreciated (I know, but I need it anyway)
    * APT will...
  4. Replies
    6
    Views
    550

    Re: Problems with 13.04 (xubuntu and ubuntu)

    I've found that by disabling the HD Audio on my motherboard (in BIOS), I can install "plain" without using any option switches or blacklist entries.

    As you requested, here is the hardware info:
    ...
  5. Replies
    6
    Views
    550

    Re: Problems with 13.04 (xubuntu and ubuntu)

    OK, did more investigating. The problem seems to be a conflict with nouveau and the Intel HD audio hardware on the motherboard.

    Blacklisting nouveau (as described in the previous post) stops the...
  6. Replies
    7
    Views
    449

    [SOLVED] Re: Trouble booting/installing live USB

    I'm not an expert on USB ports, but what I've found is that typically USB 3.0 ports don't "work" until after a driver is loaded (i.e. there is no built in pre-boot BIOS support). So try to use USB...
  7. Replies
    6
    Views
    550

    Re: Problems with 13.04 (xubuntu and ubuntu)

    Well this is strange. I thought I had replied to you concerning this post, but it doesn't seem to be here. I must have done something stupid like logged off before sending the reply.

    Anyway, thank...
  8. Replies
    6
    Views
    550

    Problems with 13.04 (xubuntu and ubuntu)

    Hi all,

    I've been using Linux (Ubuntu) since 2008 and know my way around it rather well.

    Now, for my problem. I tried to install XUBUNTU 13.04 (64 bit) on the same machine that has run almost...
  9. Replies
    0
    Views
    442

    [ubuntu] "mandb" problem w/server 12.04

    Hi all,

    Whenever I do an "apt-get update" on my server (Ubuntu 12.04.1 server 64 bit) I get the following error message:

    /usr/bin/mandb: the setuid man user "man" does not exist


    The user...
  10. Replies
    0
    Views
    350

    [ubuntu] MDADM will not email

    Hi all,

    I am running Ubuntu 64 bit server 12.04 with MDADM.

    My ISP is Verizon and I cannot get the MDADM email function to work.

    I can send successfully send email from other applications,...
  11. [ubuntu] Re: WDC Advanced format drives and MDADM question

    OK did that and ran the script. WHAT AN IMPROVEMENT!!! Take a look:



    root@storage:/# dd if=/dev/zero of=/home/shared/testfile.out bs=1M count=40000
    40000+0 records in
    40000+0 records out...
  12. [ubuntu] Re: WDC Advanced format drives and MDADM question

    No, I haven't tuned the array (didn't even know that was possible!).

    As far as parity calculations and such, I doubt that those are having much of an impact because the server has a quad core 2.66...
  13. [ubuntu] Re: WDC Advanced format drives and MDADM question

    OK here's what I got:



    root@storage:/# dd if=/dev/zero of=/home/shared/testfile.out bs=1M count=40000
    40000+0 records in
    40000+0 records out
    41943040000 bytes (42 GB) copied, 280.104 s, 150...
  14. [ubuntu] WDC Advanced format drives and MDADM question

    Hi all,

    I've got a little file/web server box that runs Ubuntu 12.04 64 bit server with five 2TB Western Digital hard drives.

    The drives are the "Advanced format" type (i.e. 512/4096 byte...
  15. Replies
    0
    Views
    303

    [xubuntu] Strange problem with ALSA and aplay

    Hi all,

    I have a small program that outputs 8 bit unsigned .WAV style data (no headers - just sound data) at 22.050 KHz. that is generated by the program.

    The program writes to STDOUT and I...
  16. Replies
    0
    Views
    294

    [ubuntu] Strange SSD behavior

    Hi all,

    I bought a SuperTalent "CoreStore MP" board (PCI-X1 16GB solid state disk) to use as the boot drive in my Linux (Ubuntu) server.

    http://www.supertalent.com/largeImage/6_10056.jpg

    The...
  17. Replies
    5
    Views
    369

    [ubuntu] Re: Double reboot to get eth0 going?

    Try this:

    Take the file /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules and rename it to /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules.original and then reboot.

    The system will re-generate that file with...
  18. [ubuntu] Re: 64 bit server & Marvell 88-9143 UMI chipset drivers?

    Still nothing? This problem is ignored here and it's ignored in Launchpad. I wonder why?
  19. [ubuntu] Re: 64 bit server & Marvell 88-9143 UMI chipset drivers?

    Nothing?
  20. Replies
    4
    Views
    1,068

    [ubuntu] Re: /etc/mdadm.conf - is it necessary?

    My file server is five 2.0TB drives in a RAID-5 array. I boot from a small, separate SSD drive. The RAID array is only for data.

    My question was that the system booted and ran just fine WITHOUT...
  21. Replies
    4
    Views
    1,068

    [ubuntu] /etc/mdadm.conf - is it necessary?

    Hi all,

    I was working on my server (Ubuntu 11.04 64 bit with mdadm) and had temporarily renamed the config file to "_mdadm.conf" and forgot to change it back.

    But the system booted and worked...
  22. Re: Ubuntu 11.10 64 bit does not recognizes my 4G RAM (32bit+PAE does)

    A shot in the dark... do you have CUSTOM memory timings set in your bios (rather than "automatic")?

    I found, strangely, that my Intel DQ45CB mobo will report the full 8GB I have installed when...
  23. Thread: Time problem

    by Krupski
    Replies
    3
    Views
    235

    [SOLVED] Re: Time problem

    Thank you. I found Windows sets the clock to local time, so using:


    hwclock --hctosys

    ...set my Linux clock to read correctly.

    I think instead I will probably fudge Windows to use UTC so I...
  24. Thread: Time problem

    by Krupski
    Replies
    3
    Views
    235

    [SOLVED] Time problem

    Hi all,

    I am running Ubuntu 11.10 64 bit server with XFCE desktop installed on top. I've been running this way for several years now (that is, XFCE on top of server).

    I dual boot between...
  25. [ubuntu] Re: [OT] A good forum for AFTER INSTALLING Apache

    I run a small message board (mostly for code development). Probably the most popular board software is VBulletin (which is what this board runs on). VBulletin is not free, however.

    If you want a...
Results 1 to 25 of 250
Page 1 of 10 1 2 3 4