Search:

Type: Posts; User: cedyathome; Keyword(s):

Page 1 of 3 1 2 3

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Re: HDMI audio stops working - suggestions for debugging?

    I've determined that the toslink has nothing to do with it. Just switching TV inputs between the HDMI inputs brings the audio back. This makes me think it has something to do with the HDMI link -...
  2. Re: HDMI audio stops working - suggestions for debugging?

    Thank you all for your suggestions.
    It happened again today and I had time to debug...

    Turns out that it has something to do with the HDMI connection to my TV (Samsung). My TV is connected via...
  3. Re: how to adjust the icon and character size in mythbuntu desktop?

    Try adding the lines in bold to the Section "Device" in your xorg.conf. Let us know if it works. I had the same issue with 14.04.

    Section "Device"
    Identifier "Device0"
    Driver ...
  4. HDMI audio stops working - suggestions for debugging?

    My HDMI audio in the front-end will occasionally stop working (after working fine for days!). It happened this morning and a reboot didn't fix it. I had to power off / on the system to get it to work...
  5. Replies
    6
    Views
    663

    [SOLVED] Re: Mythbuntu 12.04 and Hauppauge HVR-2250

    In my experience, I've had to add the 2250 firmware to my computer. The drivers are in the OS, but the firmware was not
    To check if you have the firmware on your system, try

    See...
  6. Replies
    13
    Views
    1,876

    Re: Hauppauge WinTV-HVR 2250 on 13.04

    Here's what I see in my "dmesg | grep saa" - I use the same card, but I'm on 12.04. Did you create your firmware files? They weren't included in the distro the last time I built the system.

    [ ...
  7. Re: any up to date instructions for Hauppauge WinTV-HVR-2250 install ?

    Probably a bit late, but I've found that you still need the firmware. The drivers are in the distro.
    Use these instructions to create the firmware
    ...
  8. Replies
    3
    Views
    1,025

    Re: Best tuner for ATSC

    I have the HVR-2250 and am not happy with its performance (signal sensitivity). My 6 year old Samsung HD TV has much better performance. With heavy weather conditions (storms, snow) the HVR-2250...
  9. Re: Mythfilldatabase not updating schedule information

    This thread is the nearest to my issue that I've found. (Don't know how I missed it earlier)
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2153391&highlight=mythfilldatabase

    I did a reboot and now,...
  10. Mythfilldatabase not updating schedule information

    After I upgraded - using the Mythbuntu Control Center - from 0.25 to 0.26, I started getting this message & I notice that the schedule information is not being updated.

    I see this message when I...
  11. Replies
    1
    Views
    293

    Re: Mythtv loses sound if I run firefox

    I seemed to have found another solution, but don't really understand why it works.

    In the mythtv frontend audio setup, I was using
    ALSA:HW:CARD=NVidia,DEV=3

    Just clicking around, I used...
  12. Replies
    1
    Views
    293

    Mythtv loses sound if I run firefox

    If I play a flash video (youtube, dailyshow etc) in firefox and pause it, and move to mythtv & try to play a recording, I get no sound. That's to be expected, but if I go back and exit firefox, I...
  13. Re: Strange behaviour - active vnc server causes a periodical logout

    I've found the solution, but don't know how to implement it. I can't figure out where mythbuntu starts vnc.

    Here's the link with the solution...
  14. Replies
    8
    Views
    895

    [SOLVED] Re: Audio through HDTV & Analog

    I finally figured it out! I found this interesting tidbit about v0.24

    "Also supports definitions in the ~/.asoundrc file, so long as the hint{} attribute was used."

    I got this information from...
  15. Replies
    8
    Views
    895

    [SOLVED] Re: Audio through HDTV & Analog

    Thanks for the suggestion. I used a template provided at

    http://alsa.opensrc.org/.asoundrc#Dupe_output_to_multiple_cards

    to create my .asoundrc and it allow sound from the browser or other...
  16. Replies
    8
    Views
    895

    [SOLVED] Audio through HDTV & Analog

    Audio through HDMI works fine, but I get no output from the headphone jacks or audio-out (analog-stereo). How do I configure the system to get both?

    My browser (firefox) audio output goes through...
  17. Re: lirc and streamzap on upgrade from 10.04 to 10.10

    I started getting two keystrokes every time I hit any of the arrow keys. The other keys worked fine.

    I used the solution mentioned here
    http://www.lirc.org/html/devinput.html
    and that fixed the...
  18. Replies
    14
    Views
    2,223

    Re: Going back to autobuilds from Avenard repo

    Thank you! I had given up on seeing a reponse, so this made my day! I'll try it when I have a free day.
  19. Sticky: Re: Auto-builds, mythbuntu-repos, mythbuntu-testing PPA - Questions, Issues, etc

    See this http://www.mythtv.org/wiki/Database_Backup_and_Restore
    under the Quick start. I remember having to do that before backing up the DB for the first time using the scripts.
  20. Re: spurious IR signals causing lirc delays

    It is definitely the TV. As soon as I turn it on, I can see the red-light on the IR receiver dongle start to flicker.

    The question is - why is this causing an issue with LIRC? Can't it filter out...
  21. Replies
    14
    Views
    2,223

    Re: Going back to autobuilds from Avenard repo

    Thanks tgm. I went through his blog and couldn't find any instructions. If anyone else has done this, would appreciate some help.

    Otherwise, I think I'll just wait till I'm ready to move to ver .24
  22. spurious IR signals causing lirc delays

    The behavior started a couple of months ago, but I don't know the exact update that caused it. I suspect it was right after I updated to 10.04

    I use a StreamZap remote & it has been working just...
  23. Replies
    14
    Views
    2,223

    Going back to autobuilds from Avenard repo

    When I built my mythtv system, the avenard repos allowed me to use the latest nvidia drivers & vdpau for acceptable hd playback. I use the nvidia 8200 on the ASUS M3N78-EM motherboard.

    Now, it...
  24. Replies
    12
    Views
    3,470

    Re: mythtv backend not loading at startup

    Thank you.
    Could you explain why?
  25. Replies
    12
    Views
    3,470

    Re: mythtv backend not loading at startup

    oops. But removing the space made it work. Thanks for looking into it.
    This is a copy/paste of my /etc/default/mythtv-backend.

    # User as which to run
    USER=mythtv

    # Replace all arguments to...
Results 1 to 25 of 54
Page 1 of 3 1 2 3